El TecnoCampus ja fa 10 anys que un 3 de novembre es va inaugurar. A l’espera de poder celebrar-ho s’ha obert un site commemoratiu a inicis del 2021 es publicarà un llibre que recull l’evolució i la transformació del TecnoCampus

Ahir es va commemorar els deu anys que es va inaugurar de manera oficial el TecnoCampus. S’ha posat en marxa la web 10anys.tecnocampus.cat, que mostra d’una manera gràfica i amb xifres l’evolució del TecnoCampus en aquesta dècada. Així com els reptes de futur que es plantegen de cara als pròxims anys. També es prepara un llibre, que es publicarà a inicis del 2021, on es recull l’evolució i la transformació del TecnoCampus.

El TecnoCampus es va crear com un projecte estratègic que fos clau per la generació de coneixement, la formació, la creació d’ocupació i l’impuls del desenvolupament econòmic de Mataró i del conjunt del Maresme. També s’esdevé el fruit d’un projecte d’unificació i impuls dels estudis universitaris a Mataró i del suport a empreses i emprenedors en la transició cap a un model productiu basat en la tecnologia i el coneixement.

Les xifres de la seva consolidació

Un centre on acull en l’actualitat ja a més de 3.500 estudiants. 17 titulacions universitàries oficials de grau i 11 de postgraus i màsters. A més, hi ha unes 120 empreses allotjades al parc, algunes provinents de la incubadora. Durant aquesta dècada s’han posat en marxa centenars de start-up i s’hi han instal·lat divisions d’algunes multinacionals.

Malgrat que el centre de moment ha tocat sostre pel que fa al nombre d’alumnes de graus, la intenció del centre és la voluntat d’ampliar els postgraus i l’oferta professionalitzadora de formació continuada.

Els plans de futur impliquen desplegar el conegut com a “districte Tecnocampus” que pretén que el centre tecnològic es deslocalitzi emplaçant-se en nous espais i projecti les seves capacitats en un ecosistema creixent. Però també hi ha veus crítiques que diuen que el TecnoCampus no mira a Mataró i viceversa. Que reclamen que el seu voltant hi hagi equipaments i una residència estudiantil. En aquest últim cas la possibilitat que passa per la col·laboració amb el sector privat.

El president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme alcalde de Mataró, David Bote, ha indicat que “malgrat la incertesa d’aquests moments que vivim, és important que mantinguem ferm el rumb de projectes com el TecnoCampus, que estic segur que continuarà tenint un paper determinant en l’assoliment del nou horitzó que ens marcarem amb el Pla estratègic Mataró 2030 per aconseguir una ciutat molt més pròspera“.

TecnoCampus 10 Anys
TecnoCampus 10 Anys