L’equipament de l’Espai Gatassa ha tornat a canviar els seus usos habituals de centre cívic a centre d’acollida municipal. Passant la seva gestió administrativa al Centre Cívic de Pla d’en Boet

L’Espai Gatassa ha tornat a reobrir-se avui com a Centre d’Acollida Municipal per atendre a les persones més vulnerables en la segona onada de la pandèmia, segons ha informat l’Ajuntament. Amb 48 places, el centre disposa d’espais per a poder fer aïllaments en el supòsit que es donin casos positius entre les persones usuàries. L’Espai Gatassa se suma així a Can Soleret, el Centre d’Acollida Municipal permanent de la ciutat.

Creu Roja tornarà a gestionar el centre, ja que compta amb un equip de professionals i també amb el suport de persones voluntàries per atendre els usuaris i usuàries. El centre compta amb habitacions, servei de bugaderia, dutxes i vestidors, cuina i sala d’estar.

De les 48 places, s’han reservat tres espais independents per poder fer aïllaments de les persones usuàries que puguin donar positiu en COVID19 durant els pròxims mesos. Les persones usuàries d’aquest centre d’acollida tenen seguiment per part de l’equip de Benestar Social de l’Ajuntament.

Llits de l'acollida a l'Espai Gatassa
Llits de l’acollida a l’Espai Gatassa

Antecedents a la primera onada de la COVID19

Recordem que l’equipament ja va canviar els seus usos habituals de centre cívic a centre d’acollida municipal el passat 2 d’abril. Quan va obrir per primera vegada amb aquesta nova finalitat a causa del confinament total que va decretar el Govern de l’Estat.

En aquell moment es van fer les obres necessàries per adequar les instal·lacions als nous usos, actualitzant la zona de dutxes, lavabos i adequant la cuina, entre d’altres. També va ser el moment d’instal·lar els mobles necessaris i disposar del parament de casa per vestir llits i equipar la cuina i el menjador. Per aquesta tasca, l’Ajuntament de Mataró va comptar amb el suport d’entitats i empreses particulars que van col·laborar amb l’aportació d’electrodomèstics i parament de la casa.