Ambdós esdeveniments estan en perill a causa de les restriccions a causa de la situació d’emergència sanitària.

 

Aquest any, el Govern municipal ha comunicat la impossibilitat d’instal·lar la Fira de Pessebres a la Plaça Santa Anna,  i a causa de a la crisi sanitària que estem vivint,  ja que en aquest espai no es podien garantir les mesures de seguretat necessàries per celebrar-la. Davant d’això es va presentar una proposta de celebració a la zona asfaltada del Parc Central Nou, on es contemplaven una sèrie de mesures per garantir una celebració segura (passadissos molt amples, entrada i sortida diferenciades, control d’aforament, circuit interior de circulació de persones).

Finalment, sembla que s’ha comunicat a l’Associació que, en el context Covid-19 actual i davant les previsions a curt termini, no es pot autoritzar la celebració de la fira. Però, per altra banda, el grup de Junts per Mataró assegura que algun membre del Govern Municipal  ha comentat que encara no es pot donar per suspesa la Fira.

Segons Junts per Mataró, els paradistes els han traslladat el seu malestar per la falta d’alternatives per a poder celebrar la Fira en algun format en què es pogués complir amb les condicions sanitàries establertes. A més, el passat dijous, l’alcalde va fer unes declaracions en què defensava que “un cop superem la corba de la segona onada podrem parlar de si fem o no fem la Fira de Nadal”.

Davant d’aquesta situació, el grup municipal de liderat per Alfons Canela vol saber si finalment hi ha alternatives pensades per part d’aquest Govern pel que fa a la Fira de Nadal. Alhora que en posa algunes sobre la taula, com la possibilitat de repartir les parades de la Fira per diferents punts de la ciutat, i així evitar massificació de persones o cercar locals per la ciutat per ubicar-hi, de forma segura, l’exposició dels paradistes.

També en el marc de les activitats de Nadal, Junts preguntarà si s’ha treballat  per tronar una fórmula que permeti celebrar la “Cavalcada de Reis”, tal com el regidor de Cultura va assegurar, ja fa setmanes, que s’estava fent.