El Departament de Cultura  de la Generalitat de Catalunya ha destinat més d’1.300.000 euros a l’adquisició d’art i béns mobles per enfortir la Col·lecció Nacional i afavorir la represa cultural. Una de les peces adquirides és “Horitzó prenyat” de Blanca Casas Brullet (Mataró, 1973), que vam produir des del M|A|C i que quedarà dipositada al Museu de Mataró.

Entre les compres realitzades destaquen altres produccions recents vinculades a centres de la Xarxa d’Arts Visuals, de la qual el M|A|C en forma part.  Aquest és el cas de la  instal·lació  Camp de control (de Teresa Mulet, produïda per Lo Pati. Centre d’art Contemporani) i els vídeos d’Àngels Ribé Clouds, Bubbles and Waves  (producció del Centre d’Art Tecla Sala que reprèn una acció duta a terme per l’artista l’any 1998 a Caldes d’Estrac) i d’Isaki Lacuesta Jo sóc allò prohibit, que va guanyar la 5a Edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.

Horitzó prenyat” és la segona peça amb producció del M|A|C que ingressa a la Col·lecció Nacional (la primera és de Regina Giménez, de la seva exposició a Can Palauet “El sol i la taula”). La peça de Blanca Casas va ser produïda per a l’exposició Horitzons precaris, a cura de Glòria Picazo, que es va poder veure a Can Palauet del 30 de novembre de 2019 al 12 de gener d’aquest any.

Amb aquesta nova compra el Departament de Cultura ha adquirit 36 obres d’art contemporani de 30 artistes i de 21 galeries, prioritzant les obres produïdes per dones, fins ara massa absents com a agents artístiques, i s’han adoptat també criteris de risc i experimentació per fomentar la inclu­sió patrimonial de la creació contemporània dels nous llenguatges a les col·leccions públiques.

@Radio la voz cerdanyola 2017