La corba del risc de rebrot ha registrat un nou descens, fins als 1.456 punts. Una rt a 1,18, quan fa cinc dies estava a 1,98. Baixa la incidència, però no para d’haver-hi contagis. En 24 hores 337 persones més positives. A més, l’UCI s’omplen sis llits, arribant al col·lapse. Salut actualitza les defuncions, incrementant-los fins als 120 morts des del principi de la pandèmia. Catalunya per la seva part, els números segueixen sent dolents. El risc de rebrot supera els 900 punts i es registren 5.809 nous casos de la COVID19

Segons les dades subministrades de la COVID19 pel Departament de Salut de la Generalitat, la corba del risc de rebrot ha registrat un nou descens. La següent dada registrada és del 27 d’octubre que marca 1.456 punts. 54 punts menys que ahir que era de 1.510 punts. Un descens lleuger després de comptabilitzar ja cinc dies consecutius amb una tendència a la baixa.

El dimarts 27 d’octubre es van fer 887 proves PCR i 101 Test Antigènics Ràpids. Des de la declaració de la pandèmia fins ahir a Mataró s’han realitzat 58.579 PCR/TA. Amb una taxa de positivitat del 7,58 %. El que fa respecte ahir, la taxa de reproducció ha baixat de l’1,28 a l’actual 1,18. La qual cosa fa que la incidència i propagació del virus s’acosti per sota de la xifra màxima que és “1”.

Evolució pandèmia i tendència de risc de rebrot a Mataró
Evolució pandèmia i tendència de risc de rebrot a Mataró

Situació hospitalària a Mataró

El que fa a casos confirmats acumulats, hem passat de les 4.139 persones d’ahir, a les 4.476 persones d’avui. Un increment de positius de 337 persones. El que fa a persones de Mataró ingressades a l’Hospital de Mataró, hi ha hagut un augment en dues persones mataronines des d’ahir, elevant la xifra a 71 persones.

A l’UCI s’ha incrementat amb 6 persones de Mataró més ingressades, sent de 17 pacients els que hi ha ara mateix. Respecte a la xifra de defuncions de gent de Mataró, el Departament de Salut ha actualitzat fins a les 120 defuncions, quan ahir marcaven 63.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró

Mataró puja un lloc i se situa a la novena ciutat amb el risc de rebrot més alt

Segons les dades de Salut respecte a la COVID19, actualment són 32 les ciutats que han superat els mil punts de risc de rebrot desbocat, dues més que ahir. Avui encapçala la llista Palafrugell amb 2.214 punts. I juntament Vic és les dues ciutats que estan per sobre dels dos mil punts. Amposta, que ahir era la primer ciutat amb el risc més alt, avui ha baixat dels dos mil punts.

En les dades acumulades en la darrera setmana (del 21 al 27 d’octubre), Mataró amb els 1.456 punts és la novena ciutat amb el risc de rebrot a Catalunya més alt, ha baixat un lloc. Segueix sent la cinquena ciutat amb més casos confirmats per PCR/TA, amb 842 casos confirmats. La segona ciutat en la Taxa PCR/TA més alta, amb 5.412,39. Segueix sent la sisena ciutat amb més PCR fetes, amb 6.533 i TA fets amb 499 és la novena ciutat de Catalunya.

El que fa a la rt, tenim ara 1,18. A incidència respecte les altres ciutats catalanes, hem baixat quatre llocs fins a la posició 51 del rànquing amb el rt més alt. I al que fa al percentatge de PCR/TA positius, Mataró ha pujat fins als 13,93 % i es col·loca en la posició 27, baixant nou llocs, respecte ahir.

Les 10 primeras ciutats catalanes amb el risc de rebrot més alt
Les 10 primeras ciutats catalanes amb el risc de rebrot més alt

El risc de rebrot supera els 900 punts a Catalunya

Catalunya segueix amb la corba epidèmica disparada, encara que la velocitat d’ascens ha frenat lleugerament. S’ha registrat fins a aquest dissabte 262.542 casos confirmats acumulats de coronavirus. 5.809 casos més que les dades d’ahir, que eren de 256.733 casos. La taxa del risc de rebrot ha experimentat una nova pujada, fins als 904 punts, 22 més que ahir.

Seguiment epidemiològic a Catalunya
Seguiment epidemiològic a Catalunya

Encara que la pandèmia continua creixent, ho fa ja a menor ritme. Així ho indica l’índex de reproducció (RT), que indica la velocitat a la qual s’expandeix el virus. Tenint una incidència menor que fa uns dies, el qual ha baixat d’1,29 a 1,26.

Malauradament hem de lamentar 16 persones mortes, el que fa que s’elevi a 14.024 les defuncions a Catalunya en tota la pandèmia. Pel que fa a pacients ingressats actualment segueix per sobre dels dos mil, en concret són 2.411 pacients, amb una disminució de 13 persones menys que ahir. Un total de 463 pacients es troben ingressats en l’UCI, 16 més que ahir, segons xifres fetes públiques per la Conselleria de Salut.

Evolució pandèmia i tendència de risc de rebrot a Catalunya
Evolució pandèmia i tendència de risc de rebrot a Catalunya