L’Ajuntament de Mataró ha començat a aplicar les noves restriccions aprovades per la Generalitat per contenir la propagació de la Covid-19 que han entrat en vigor avui. Les mesures inclouen el tancament perimetral de Catalunya durant dues setmanes, però també la prohibició d’entrar i sortir del municipi des de divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h. A més, es suspenen les activitats extraescolars, culturals i esportives, i es tanquen els comerços més grans de 800 m2 que no estiguin dedicats a l’alimentació o articles de primera necessitat.

Davant l’evolució epidemiològica, la Generalitat ha aprovat noves mesures per reduir la interacció social i la mobilitat, i d’aquesta manera aturar els contagis de coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari. Les noves restriccions han entrat en vigor, avui,  divendres 30 d’octubre, i tenen una vigència de 15 dies.

Les noves mesures se sumen a les que ja estaven en vigor des del 16 d’octubre, com la prohibició de reunions de més de 6 persones, la recomanació de prioritzar el teletreball o el tancament de bars i restaurants (que ara amplien l’horari de repartiment a domicili fins a les 23 h).

 

Mesures d’aplicació a tot el país

  • Es prohibeix entrar i sortir de Catalunya en els propers 15 dies, excepte per a mobilitat essencial.
  • Es prohibeix sortir del municipi durant els caps de setmana (des de divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h), excepte per a mobilitat essencial. Demà i diumenge estarà permès anar als cementiris de la mateixa comarca amb motiu de Tots Sants.
  • Queden suspeses les activitats de lleure infantil i juvenil i les activitats extraescolars; els entrenaments i competicions esportives no professionals i les activitats culturals amb presència de públic.
  • Els centres comercials i establiments de més de 800 m2romandran tancats -excepte els d’alimentació i serveis essencials-, i al comerç minorista l’aforament és del 30 %.
  • Es manté l’activitat a les escoles bressol, als centres docents i de l’ensenyament de règim especial; es redueix l’assistència presencial dels alumnes d’estudis postobligatoris (batxillerat, cicles formatius de grau mig i grau superior) i les universitats mantindran la docència online.

Mesures que ha pres l’Ajuntament de Mataró

A més de les restriccions que estableix la Generalitat, continuen vigents les mesures de contenció decretades per l’Ajuntament com el tancament de les zones de jocs infantils, dels casals municipals de gent gran i dels equipaments esportius sense supervisió, i també segueixen suspeses les activitats públiques (socials, esportives, culturals etc.) no essencials.

L’Ajuntament té previst tornar a habilitar la setmana vinent l’Espai Gatassa com a Centre Municipal d’Acollida per a persones sense sostre. Aquest espai ja es va obrir durant la primera onada de la pandèmia.

Els cursos a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) i a l’Aula de Teatre seguiran de forma telemàtica. Al rebut s’aplicarà la quota de preu públic creada per a la formació online, mentre aquesta no es pugui realitzar de forma presencial. Mentre duri aquesta situació, el Centre de Formació Permanent Tres Roques també farà de forma virtual les formacions que sigui possible.

Pel que fa als casaments previstos a l’Ajuntament, les cerimònies es continuaran celebrant complint amb totes les mesures de seguretat i tenint en compte les noves restriccions, que marquen una assistència limitada al 30 % de l’aforament.

Policia Local i Mossos d’Esquadra treballen coordinadament per garantir el compliment de les restriccions i del confinament municipal. Així doncs, Mossos d’Esquadra s’encarrega del control policial a les principals vies d’entrada i sortida de Mataró, i Policia Local del control a l’interior de la ciutat.

@Radio la voz cerdanyola 2017