Ahir, a les set de la tarda, davant l’Ajuntament de Mataró, com a la majoria d’Ajuntaments de Catalunya, hi va haver una concentració de protesta per les detencions i escorcolls que la Guàrdia Civil havia fet durant tot el dia.

 

Una de les persones detingudes va ser l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (PDECat), que va ser alliberat amb càrrecs hores més tard.

A Mataró, es van concentrar al voltant de dues-centes persones, que després de la lectura del manifest que adjuntem, van cantar els Segadors. L’acte, que va ser fet amb totes les mesures de seguretat sanitària necessàries amb motiu de la COVID19, va acabar amb crits d’“independència”.

 

MANIFEST EXIGINT PROU REPRESSIÓ I  LLIBERTAT PELS DETINGUTS

Avui, 28 d’octubre, es torna a evidenciar que la repressió no s’atura. Avui hem tornat a viure una autèntica operació d’estat contra l’independentisme.

L’estat espanyol, un dia més, demostra que només és capaç d’abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb repressió, detencions i empresonaments.

L’operació desplegada avui per la Guàrdia Civil, amb una trentena d’escorcolls i detencions d’activistes, empresaris, alts càrrecs del govern…, torna a demostrar que la repressió té múltiples cares, però sempre un mateix objectiu: limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política. Som davant d’una nova operació d’estat per perseguir l’independentisme.

Malauradament els fets d’avui ens recorden molt els fets del 20-S. És la mateixa dinàmica des de fa anys: les clavegueres de l’Estat abocades a la persecució de l’independentisme, un projecte polític legítim i democràtic. Perquè aquesta és la forma de funcionar de l’Estat espanyol: ràtzies policials sense cap mena de fonament, entrant de matinada a les cases de la gent, per detenir persones només perquè pensen d’una determinada manera. No oblidem ni oblidarem el 20-S, ni els detinguts del 23-S, ni la Tamara, ni els presos i preses polítics, ni exiliades i exiliats que porten més de 3 anys tancats a la presó o lluny de casa seva… i les més de 3.000 persones represaliades.

Ho tenim molt clar des de fa temps: a l’Estat espanyol, ser independentista comporta acabar a la presó. Aquesta és l’amenaça de l’estat i aquestes són les conseqüències.

Davant d’això, és indispensable una resposta unitària independentista i fermesa per seguir endavant cap a la independència. Per això volem marxar de l’Estat espanyol: perquè el nostre projecte independentista, un projecte legítim i democràtic, no hi té cabuda.

 

Llibertat a totes les persones detingudes!