La setmana passada la gran majoria d’equips catalans es van negar a començar la competició a la Liga EBA, per les discrepàncies econòmiques del cost de les PCR. La solució ha sigut fer cinc grups de set equips i comencen el 7 de novembre. Per la seva part la Federació Catalana ajorna 15 dies més totes les competicions en l’àmbit català. Joan Pi membre de la nova Comissió del Bàsquet Femení

Els clubs catalans han donat llum verda a la Liga EBA de la FEB. En una reunió que van mantenir amb la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) es va decidir que la Conferència C quedaria finalment dividida en cinc grups en lloc dels tres en els quals s’havia establert inicialment.

Una sortida a la disputa entre els uns i els altres que havia portat a la suspensió de les dues primeres jornades pel cost de les proves de les PCR de la COVID19 obligatòries en cada partit. En ser grups més petits, es redueix el nombre de partits i per tant, les proves de realitzar. La FEB s’ha compromès a aportar test per a tres jornades mentre que les altres nou anirà a càrrec dels clubs.

Aquests són els Grups de la Liga EBA C

La nova divisió de grups quedaria de la següent manera:

Grup 1: BBA Castelledefels, CB Igualada, CB Valls, CB Arts, L’Olivar, Alpicat i ADT.

Grup 2: Esparreguera, Brisasol Salou, CB Martorell, CB Es Castell, EM L’Olivar, Sant Cugat Negre i Roser.

Grup 3: Sese, CB Vic, CB Joventut Lluchmajor, Alfiden, Barberà, Martinenc i JAC Sants.

Grup 4: Llicà d’Amunt, Air Europa, Germans Homs, Almozara, CB Quart, CB Granollers, Mollet.

Grup 5: Eivissa, Mataró Parc, Moncayo, Joventut Badalona, AE Badalonès, Gironès Bisbal, Maristes Ademar.

La competició s’iniciaria el 7 de novembre i la primera volta s’acabaria el 30 de gener, amb una aturada del 12 de desembre al 9 de gener. La segona volta seria del 6 de febrer al 17 d’abril.

Unió Esportiva Mataró
Unió Esportiva Mataró

L’FCBQ suspèn 15 dies més les competicions catalanes

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) tenia previst començar les competicions aquest cap de setmana. Però després de seguir les indicacions de les autoritats competents en la matèria, s’ajornen quinze dies més.

L’FCBQ, en una reunió celebrada la setmana passada amb la Vicepresidenta del Govern, la Sra. Meritxell Budó, va traslladar, de forma explícita, la problemàtica que suposava en l’àmbit organitzatiu, tant per l’FCBQ com pels clubs, no rebre la informació de la reactivació de les competicions previstes per iniciar-se el 31 d’octubre i 1 de novembre, com a mínim a primers de la setmana present.

Raons de la suspensió

La qual cosa ha fet que la Federació Catalana de Basquetbol hagi pres aquesta decisió. Ja que davant el silenci de les autoritats competents en la matèria. Tenint en compte l’augment significatiu de casos de COVID19 arreu del territori català. Sabent de la inquietud de les nostres entitats afiliades davant la incertesa de la situació sanitària i de presa de decisions per part del Govern. Sent coneixedora de la pèrdua d’entrenaments soferts per part dels clubs i els seus equips, i la reestructuració interna que això implica, amb motiu de la reducció horària provada pel “confinament nocturn” imposat pel Govern (per l’esport, a les 21 h). I coneixent la preocupació de les famílies envers els desplaçaments que han de realitzar per poder competir, i la viabilitat del compliment de totes les mesures de prevenció de risc pel COVID19.

La Federació Catalana de Basquetbol s’ha vist obligada a prendre la decisió de suspendre els partits de les dues properes jornades (de dissabte 31 d’octubre a diumenge 8 de novembre, ambdós inclosos), traslladant l’inici de les competicions al cap de setmana del 14 i 15 de novembre, si la situació sanitària així ho permet.

Federació Catalana de Basquetbol
Federació Catalana de Basquetbol

La FCBQ indica en un comunicat que ha estat una decisió molt difícil, però que s’ha pres amb responsabilitat donada la situació en la qual ens trobem, generada per la pandèmia de la COVID19 i en la que ha prevalgut, com sempre han dit i fet, la salut dels seus federats i federades, clubs i entitats afiliades, esportistes (jugadors/es, àrbitres, auxiliars de taula, tècnics…), familiars i resta de col·lectius que formen part del Bàsquet Català (voluntaris/es, metges, preparadors/es físics/es, treballadors/es, etc.).

Joan Pi a la Comissió del Bàsquet Femení

Joan Pi Roger, el president de la UE Mataró
Joan Pi Roger, el president de la UE Mataró

La Comissió del Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) té com a missió capdavantera la de posicionar l’FCBQ com un referent de transformació en l’àmbit de la perspectiva de gènere. Sorgida a partir de dues trobades anteriors en què ja s’hi van gestar els fonaments del que ara ja s’ha oficialitzat com a Comissió del Bàsquet Femení, i partint de la llavor sembrada del treball realitzat en el Pla Estratègic del 2018, aquest grup de seguiment transversal és de relativa nova creació per la incorporació dels nous membres.

Joan Pi, el president de la Unió Esportiva Mataró, forma part d’aquesta comissió. La resta de membres de la Comissió Bàsquet Femení les formen:

 • Olga Praderas Tello (Presidenta)
 • Cristina Sànchez Bernat (RT Lleida de l’FCBQ)
 • Ingrid Solé Prat (RT Lleida de l’FCBQ)
 • Mònica Andreu Pueyo (CB Lleida)
 • Magí Mallorquí Plana (CB Valls)
 • Judit Cabacés Sabater (Junta Directiva FCBQ)
 • Albert Gavaldà Cazorla (Junta Directiva FCBQ)
 • Joan Pi Roger (UE Mataró)
 • Eva Cortina Vidal (Delegació Comarques Centrals de l’FCBQ)
 • Anna Cárdenas García (Delegació Comarques Centrals de l’FCBQ)
 • Dolors Iglesias Paredes (RT Girona de l’FCBQ)
 • Mª Eulàlia Vila Sunyer (Junta Directiva FCBQ)
 • Eva Aresté Giralt (Comitè d’Àrbitres FCBQ)
 • Patricia Costas Gonzalez (Junta Directiva FCBQ)
 • Neus Ayuso Guinaliu
 • Vicky Ceprián Cortijo (CB Santfeliuenc)
 • Sonia Pascual Muro (CB Femení Viladecans Sport)
 • Pilar Bilbao Sentis (CBF Cerdanyola)
 • Dani Luque Lorenzo (RT Girona de l’FCBQ)