Aquesta cap de setmana, Fridays For Future, el moviment iniciat per la jove estudiant Greta Thunberg, que reclama mesures contra el canvi climàtic, va fer a Mataró una acció per recollir la brossa de la platja.

 

Dissabte al vespre, amb totes les mesures recomanades per prevenir la Covid-19, els membres de Fridays For Future de Mataró van realitzar una acció consistent amb la recollida de brossa a la Platja del Varador (fins i tot una canonada de grans dimensions).

El fort onatge dels últims dies va portar una important quantitat de plàstics i brutícia no natural a totes les platges. Els protagonistes de l’acció afirmen que no és una situació excepcional. Als espigons sempre s’hi pot trobar brossa de tota mena, i era totalment impossible netejar-la tota.

Malauradament, a Mataró estem acostumats que, quan hi ha mal temps i tempesta, no es pot anar a la platja pel seu mal estat; suren residus d’origen humà a l’aigua o bé acaben a la sorra. Els membres de Fridays For Future demanen una solució al problema, tot denunciant el mal estat del nostre medi natural.

De fet, són moltes les veus que ho fan. I no només pel que fa a la platja, també El Sorrall, Les Cinc Sénies o les dues rieres. Cal consciència ecològica a tota la població per combatre l’incivisme, i així reduir tota mena de residus i dipositar-los on calgui per ser reciclats. Som una comarca costanera, que viu del mar, i el mar ens retorna el que és nostre. Si no cuidem dels nostres ecosistemes, del medi ambient, no estem cuidant de nosaltres i de la nostra salut. I és responsabilitat de tots, de les administracions públiques i de la ciutadania.