Segueix creixent el risc de rebrot desbocat i ja estem a tocar dels dos mil punts. Som la cinquena ciutat amb l’índex més alt de rebrot. Catalunya li va darrere amb la mateixa celeritat tat i s’han superat els dos mil pacients ingressats

Segons les dades subministrades pel Departament de Salut de la Generalitat, la corba del risc de rebrot segueix amb el seu creixement exponencial. La següent dada registrada és del 22 d’octubre que marca 1.929 punts. 153 punts més que ahir que era de 1.776 punts. Un petit descens a les dades d’ahir com podeu veure a la notícia que vàrem publicar, pel que fa a què segueixi el risc de rebrot. Però apropant-se als dos mil punts.

Evolució epidèmia i tendència de risc de rebrot a Mataró
Evolució epidèmia i tendència de risc de rebrot a Mataró

Segons les dades subministrades des de Salut, el dijous 22 d’octubre es van fer 1.169 proves PCR. Des de la declaració de la pandèmia fins ahir a Mataró s’han realitzat 50.163 PCR/TA, amb una taxa de positivitat del 7,27 %. Segueix pujant lentament la taxa de reproducció i està a dues dècimes del 2, precisament a l’1,98. El que fa que cada persona de Mataró pot arribar a contagiar a dues persones.

El que fa a casos confirmats acumulats, hem passat de les 3.549 persones d’ahir, a les 3.683 persones d’avui. Un increment de positius de 134 persones. El que fa a persones de Mataró ingressades a l’Hospital de Mataró, hi ha hagut un increment de 8 persones mataronines des d’ahir, elevant la xifra a 66 persones. A l’UCI segueixen les 10 persones de Mataró ingressades. La xifra de defuncions de gent de Mataró segueix en les 60 persones mortes.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró

Mataró la cinquena ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt

Segons les dades de Salut, actualment ja són 29 les ciutats que han superat els mil punts de risc de rebrot desbocat, una més que ahir. Avui segueix encapçalant la llista Vic amb 2.538 punts. I juntament amb Palafrugell i Martorell són les tres ciutats que ja han passat els dos mil punts. Si la tendència segueix com fins ara, ciutats com Manlleu, Mataró o Banyoles demà poden passar al “club” dels dos mil.

En les dades acumulades en la darrera setmana (del 16 al 22 d’octubre), Mataró amb els 1.929 punts, puja un lloc, col·locant-se com la cinquena ciutat amb el risc de rebrot a Catalunya. Segueix sent la cinquena ciutat amb més casos confirmats per PCR/TA, amb 838 casos confirmats. Segueix sent la segona amb la Taxa PCR/TA més alta, amb 5.916,38. També segueix sent la quarta ciutat amb més PCR/TA fets, amb 7.507.

Malgrat que la rt ha pujat a 1,98 i que hem pujat un lloc, segueix sent una posició alta, en la posició 23 del rànquing de ciutats catalanes amb el rt més alt. I al que fa al percentatge de PCR/TA positius, Mataró ha pujat fins als 12,03 % i es col·loca en la posició 38, ha escalat tretze llocs, respecte ahir.

Les 10 primeres ciutats amb el risc de rebrot més alt
Les 10 primeres ciutats amb el risc de rebrot més alt

Més de 2.000 ingressats a Hospitals de Catalunya el dia d’avui

Catalunya ha registrat fins a aquest dissabte 235.037 casos confirmats acumulats de coronavirus. 4.257 casos més que les dades d’ahir, que eren de 230.780. La taxa del risc de rebrot segueix pujant fins als 841 punts, el divendres aconseguia un nivell de 788 punts, i 24 hores després ha pujat més de 53 punts. Un risc de rebrot desbocat en tot el territori, ja amb 29 ciutats per sobre dels mil punts, una més que ahir. Mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia (rt) s’ha situat avui a 1,53, dues dècimes menys que ahir.

Seguiment epidemiològic a Catalunya
Seguiment epidemiològic a Catalunya

Pel que fa a pacients ingressats actualment s’ha superat els dos mil, en concret són 2.017 pacients, amb un augment de 132 persones més que ahir. Un total de 347 pacients es troben ingressats en l’UCI, 5 més que ahir. Malauradament hem de lamentar 25 persones mortes, el que fa que s’elevi a 13.819 les defuncions a Catalunya en tota la pandèmia.

Aquestes xifres són obtingudes segons dades de la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

Evolució epidèmia i tendència de risc de rebrot a Catalunya
Evolució epidèmia i tendència de risc de rebrot a Catalunya