El risc de rebrot s’eleva a 1.776 punts avui, mentre la rt, s’apropa al 2, sent d’1,96, sent alt el ric de contagiar a dues persones per cada contagi. Malauradament 60 persones de Mataró ja han perdut la vida per culpa de la COVID19. Catalunya creixent el risc de rebrot amb quasi cinc mil contagiats més, situant-se ja als 230.870 casos confirmats. Mataró la sisena ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt

Segons les dades subministrades pel Departament de Salut de la Generalitat, la corba del risc de rebrot segueix amb el seu creixement exponencial. La següent dada registrada és del 20 d’octubre que marca 1.776 punts. 263,48 punts més que ahir que era de 1.512,52 punts. Molt superior a les dades d’ahir com podeu veure a la notícia que vàrem publicar, pel que fa a què segueixi el risc de rebrot.

Seguiment epidemiològic a Mataró
Seguiment epidemiològic a Mataró

Segons les dades subministrades des de Salut, el dimecres 21 d’octubre es van fer 1.019 proves PCR. Des de la declaració de la pandèmia fins ahir a Mataró s’han realitzat 49.198 PCR/TA, amb una taxa de positivitat del 10,33%. Segueix pujant lentament la taxa de reproducció i se situa molt a prop del 2, precisament a l’1,96. El que fa que cada persona de Mataró pot arribar a contagiar a dues persones.

El que fa a casos confirmats acumulats, hem passat de les 3.392 persones d’ahir, a les 3.549 persones d’avui. Un increment de positius de 157 persones. El que fa a persones de Mataró ingressades a l’Hospital de Mataró, hi ha hagut un increment de 7 persones mataronines des d’ahir, elevant la xifra a 58 persones. Malauradament hem de lamentar una defunció avui, pel que la xifra ha augmentat fins a les 60 persones mortes.

Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Mataró
Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Mataró

A Catalunya creixent el risc de rebrot amb quasi cinc mil contagiats més

Catalunya ha registrat fins a aquest dissabte 230.780 casos confirmats acumulats de coronavirus. La taxa del risc de rebrot segueix pujant fins als 788 punts, el divendres aconseguia un nivell de 713,37 punts, i 24 hores després ha pujat més de 74 punts. Un risc de rebrot desbocat en tot el territori, ja amb 28 ciutats per sobre dels mil punts. Mentre que la velocitat de reproducció de la malaltia (rt) s’ha situat avui a 1,55, tres dècimes més que ahir.

Seguiment epidemiològic a Catalunya
Seguiment epidemiològic a Catalunya

Pel que fa a pacients ingressats actualment són 1.885 pacients, amb un augment de 142 persones més que ahir. Un total de 342 pacients es troben ingressats en l’UCI, 17 més que ahir. Malauradament hem de lamentar 21 persones mortes, el que fa que s’elevi a 13.794 les defuncions a Catalunya en tota la pandèmia.

Aquestes xifres són obtingudes segons dades de la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Catalunya
Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Catalunya

Mataró la sisena ciutat de Catalunya amb el risc de rebrot més alt

Segons les dades de Salut, actualment ja són 28 les ciutats que han superat els mil punts de risc de rebrot desbocat, 6 més que ahir. Avui encapçala la llista Vic amb 2.431 punts. I juntament amb Palafrugell són les dues ciutats que ja han passat els dos mil punts.

En les dades acumulades en la darrera setmana (del 14 al 20 d’octubre), Mataró amb els 1.776 punts, puja tres llocs, col·locant-se com la sisena ciutat amb el risc de rebrot a Catalunya. Segueix sent la cinquena ciutat amb més casos confirmats per PCR/TA, amb 762 casos confirmats. Segueix sent la segona amb la Taxa PCR/TA més alta, amb 5.858,84. També segueix sent la quarta ciutat amb més PCR/TA fets, amb 7.492.

La part positiva és malgrat que la rt ha pujat a 1,96, segueix a la posició 24 del rànquing de ciutats catalanes amb el rt més alt. I al que fa al percentatge de PCR/TA positius, Mataró malgrat pujar fins als 10,33 % es col·loca en la posició 51, una per sota d’ahir.

Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Catalunya
Evolució epidèmia y tendència de risc de rebrot a Catalunya