Ahir al matí a la Plaça Granollers es va convocar una marxa a favor de les millores en Sanitat. La Coordinadora en Defensa de la Salut Mataró – Maresme (CDSMM), conjuntament amb Marea Blanca, han sigut els convocats d’aquesta marxa

A les 11 hores estaven convocats els membres de la Coordinadora en Defensa de la Salut Mataró – Maresme (CDSMM) a la Plaça Granollers. Conjuntament amb Marea Blanca, han sigut els convocats d’aquesta marxa. Malgrat que no es va fer una convocatòria pública, una trentena de persones han intervingut, mantenint totes les mesures sanitàries. Va participar també la Marea Pensionista

Davant del CAP Ronda Prim, on es va llegir un manifest de suport a tots els col·lectius de la sanitat pública en vaga per les seves reivindicacions laborals. En aquest manifest, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme donen suport a la convocatòria de vaga d’octubre dels facultatius del Sector de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS). Així com a la vaga del personal en formació (MIR), en lluita des de fa 2 setmanes. O la vaga indefinida del transport sanitari. I a totes les que s’hi incorporin.

Afegeixen que la situació als CAPs ja és insostenible. El seu personal acumula cansament i davant la falta de personal, contínuament hi ha baixes. Reclamen mesures de reforç per part de la Generalitat, ja que el personal cada dia perd més l’esperança que arribin.

Preparant la marxa de la Sanitat Digne
Preparant la marxa de la Sanitat Digne

Les seves reivindicacions

Per això s’adhereixen a la seva lluita i demanen retornar a les consultes presencials, amb les precaucions necessàries. Deixar les consultes virtuals per a urgències i consultes burocràtiques. També demanen una reducció de les càrregues assistencials, per tal de retrobar la comunicació entre metge i malalt, tan imprescindible per a la salut i per al desenvolupament d’un treball digne.

Consideren des de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme que l’acció d’ahir és un exemple de la necessitat de continuar la lluita conjunta en la defensa de la sanitat pública amb l’objectiu comú de conscienciar a la ciutadania de Mataró que necessitem defensar la sanitat i altres serveis públics en benefici de tothom.

Marxa de la dignitat en Sanitat i declaracions de Jesús Nieto, representant de CDSMM