El vicepresident Pere Aragonès ha subratllat avui que el Govern de la Generalitat “ha posat sobre la taula 40 M€ en ajuts directes” per donar suport als sectors més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19, “i si cal els ampliarem”. I ha afegit “Exigim al Govern de l’Estat que faci una moratòria dels principals tributs, cotitzacions socials i subministraments”

 

També ha detallat que els ajuts per als establiments de restauració i estètica i bellesa que hagin de restringir activitats durant 15 dies s’eleven a 1.500 € per establiment, i que “per tal que el pagament sigui ràpid” s’ha habilitat un sistema per activar la convocatòria dels ajuts “en qüestió de dies”. Recordem que ahir, mentre Aragonès explicava les noves mesures, a Mataró el PSC estava demanat ajuts urgents i directes.

Aragonès ha reconegut que les mesures aplicades per contenir la pandèmia tenen un impacte econòmic, però també ha dit que “no evitarem una mesura que pot ser considerada impopular si veiem que no fer-ho ens porta a les portes d’un confinament total d’aquí a tres setmanes”.

L’activació d’ajuts per valor de 40 M€ és una de les diverses mesures de suport a l’economia que va aprovar ahir el Consell Executiu, entre les que també destaca un decret llei per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials i l’aprovació d’una línia d’avals d’Avalis de Catalunya i l’ICF per impulsar la reactivació de restaurants i petits comerços, dotada amb 20 M€.

Per altra banda, també en seu parlamentària, Aragonès ha exigit al Govern de l’Estat “una moratòria dels principals tributs, cotitzacions socials i subministraments bàsics” sobre els quals té competència, tal com ja va fer el Govern català per pal·liar els efectes de la crisi social i econòmica provocada per la Covid-19.

El vicepresident del govern català ha recordat que tota Europa està patint l’impacte de la segona onada de la pandèmia i ha assegurat que “Catalunya no és una excepció”. “Davant del més petit indici que la pandèmia tornava a agafar embranzida, la Generalitat ha decidit anticipar-se amb mesures encaminades a mantenir el control de la Covid i la capacitat del sistema sanitari”, ha afirmat.