Aquesta matinada ha sortit publicat al DOGC les mesures anticovid per Catalunya. Restauració tancada excepte per prestar servei a domicili. Queda en suspens les prohibicions referents a reunions de més de sis persones, la suspensió de les activitats presencials en universitats i la limitació d’aforament en actes religiosos, a l’espera que el TSJC les resolgui

S’han publicat les noves restriccions aquesta matinada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i entren en vigor. Són les que ya van anunciar el dimecres en roda de premsa. Aquestes restriccions que ha decretat el Govern de la Generalitat a Catalunya per a frenar l’expansió del coronavirus en la comunitat catalana tenen algunes excepcions a les anunciades el dimecres. Les excepcions estan en tres apartats que condiciona a la prèvia autorització per part del TSJC. Però el Govern, no ha esperat a tenir l’aval del TSJC per a publicar aquesta resolució, signada pel departament de Salut.

Per tant, la resolució indica que queden en suspens les prohibicions referents a la suspensió de les activitats presencials a les universitats. La limitació d’aforament en actes religiosos. I a les reunions de més de sis persones. Aquestes restriccions resten a l’espera que el TSJC les resolgui.

Però, tal com havia anunciat el Govern de la Generalitat, se suspenen les activitats de restauració a Catalunya, que només podran prestar servei a domicili.

A més, la resolució demana com a recomanació general, evitar els desplaçaments no essencials i romandre en el domicili “tant com sigui possible”.

La Resolució SLT/2545/2020 de 15 d’octubre

Mataró tanca la restauració

Aquest matí els bars tenien la persiana baixada a Mataró. Les forneries i cafeteries tenien tancada les terrasses i restringit l’accés a l’interior. Només et podies emportar els articles. Encara que els restaurants aquestes hores romanen sempre tancats, es veia que no tenien intenció d’obrir.

Les mesures anticovid

Les mesures anticovid decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, a on el Govern recomana que els desplaçaments fora de domicili es limitin en la mesura del possible i que es faci teletreball.

Les restriccions són:
 • Les empreses no poden oferir un contacte personal proper, excepte que sigui un servei essencial, sanitari o sociosanitari. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els serveis de perruqueria.
 • Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir al 30 % l’aforament.
 • Els establiments amb una superfície superior a 400 metres quadrats han de tenir control d’aforament amb controls d’accés o sistemes telemàtics amb dades en temps real.
 • En els centres comercials també hi ha d’haver sistema de control d’aforament a les zones comunes, i es restringirà l’accés i ús de zones recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
 • El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100 % encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn.
 • Les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tindran un aforament del 50 %, amb seients preassignats i l’horari de tancament a les 23.00 h.
 • Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic es poden utilitzar amb un aforament del 50 %. Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.
 • Totes les competicions esportives no professionals queden ajornades.
 • Se suspèn l’obertura al públic de parcs d’atraccions i fires d’atraccions.
 • Els parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils tancaran a les 20.00 hores.
 • Se suspèn l’obertura al públic de salons de joc, casinos i sales de bingo.
 • Se suspenen les activitats de restauració i només podrà haver-hi entregues a domicili o recollida a l’establiment amb cita prèvia. Els restaurants dels hotels podran continuar oberts només per a clients dels hotels.
 • En els establiments hotelers l’aforament dels espais comuns es limita al 50 % de l’aforament.
 • Se suspèn la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i festes majors.
 • Els mercats no sedentaris poden mantenir l’activitat amb un capacitat del 30 %.
Les pendents de la resolució del TSJC:
 • Es continuen prohibint les trobades i reunions de més de 6 persones.
 • Els actes religiosos i cerimònies civils han de limitar l’assistència al 50 % de l’aforament.
 • A les universitats, la docència teòrica serà en format virtual.
Mesures davant la segona onada de COVID19
Mesures davant la segona onada de COVID19