El Consell Econòmic i Social de Mataró demana a l’Estat i la Generalitat més esforç en ocupació i promoció econòmica en una resolució. Reclama que els pressupostos de les administracions central i autonòmica prioritzin les polítiques destinades a sortir de la crisi econòmica derivada de la pandèmia

En la reunió d’ahir, celebrada telemàticament, del Consell Econòmic i Social de Mataró varen aprovar una resolució. Una resolució en la qual demanen “a l’Estat i la Generalitat més esforç en ocupació i promoció econòmica en una resolució“. També “prioritzar aquestes en detriment d’altres despeses pressupostàries que no responguin directament als objectius de reactivació econòmica, la creació d’ocupació i les mesures socials i sanitàries pal·liatives dels efectes de la COVID19“.

Les dades socioeconòmiques que arran de la pandèmia ha repercutit a la ciutat són molt preocupants. Més de 10.000 persones treballadores afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Una part molt important encara en actiu, més els que és generant amb les noves mesures per combatre el COVID19 de la Generalitat i a l’espera de ratificació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Una taxa d’atur del 16,3 % amb l’increment d’atur registrat entre els mesos de febrer i agost del 16,8 %. I una davallada molt considerable en les emissions de CO₂ associada a una reducció de l’activitat econòmica de la ciutat.

El text adverteix que no és coherent reduir els fons destinats a polítiques actives per a la reactivació econòmica i de l’ocupació, ja que “justament les accions destinades al foment de l’ocupació i al desenvolupament i la promoció econòmica dels municipis esdevenen essencials i prioritàries especialment en èpoques de crisis econòmiques com l’actual, i per tant haurien de ser objecte d’increments pressupostaris i no pas una minoració dels mateixos”.

Consell Econòmic i Social de Mataró

Recordem que el Consell Econòmic i Social de Mataró és un òrgan consultiu de concertació. Que està integrat per representants de l’empresariat, dels sindicats i dels grups municipals. Aquest òrgan consultiu on participen en les polítiques socioeconòmiques de la ciutat.

El Consell Econòmic i Social de Mataró està actualment presidit pel regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, i compta amb 3 representants del sindicat UGT, 3 representants del sindicat CCOO, 3 representants de PIMEC, 3 representants de FAGEM i 6 representants nomenats per l’alcalde, tenint en compte les propostes dels grups municipals, entre persones representatives de la vida política, cívica, cultural, professional i social de la ciutat.

Reunió del Consell Econòmic i Social de Mataró
Reunió Telemàticadel Consell Econòmic i Social de Mataró