La COVID19 ha portat a Mataró que la UE Mataró Germans Homs deu dies confinats i partits ajornats per positius en el Martinenc. La Nit de l’Esport es torna a ajornar. Suspesa durant dos caps de setmana l’esport no professional català

Dos positius del Martinenc a la Fase Final de la Lliga Catalana EBA 2020-21 ha portat que la UE Mataró Germans Homs estigui deu dies confinats. L’Esportiva no podrà reprendre els entrenaments fins al pròxim dia 21 d’octubre, ni jugar la primera jornada de la Liga EBA. Des del club mataroní, expliquen que les proves als seus jugadors han sortit negatives i que segueixen el protocol.

L’equip mataroní i els seus jugadors han mostrat a les xarxes el seu malestar pel comportament del Martinenc. Per no actuar segons els protocols establerts en cas de sospita de positius per COVID19 a la seva plantilla.

https://twitter.com/uemataro/status/1315765455240429572

Aquest dissabte s’obria la competició de la Liga EBA de la Federació Espanyola de Bàsquet, a on l’equip mataroní viatjava a La Bisbal de l’Empordà per jugar amb el Sol Gironès Bisbal Bàsquet.

Arran del positiu del Martinenc, el Mataró Parc Maresme també se li ajorna el seu debut davant el DM Grup Mollet. El partit també era aquest dissabte a la tarda. El Mollet va disputar els quarts de final de la Lliga Catalana EBA davant el Martinenc i també està deu dies confinats.

A conseqüència d’aquests positius, la Final de la 39a Lliga Nacional Catalana EBA 2020-21 es va suspendre com a mesura de prevenció en conèixer els dos resultats positius. S’havia de disputar el passat dilluns 12 d’octubre al Palau d’Esports Josep Mora de Mataró entre Camping Bianya Roser A i FC Martinenc Bàsquet.

Trofeus de la Nit de l'Esport
Trofeus de la Nit de l’Esport

La 65a edició de la Nit de l’Esport novament ajornada

El passat dimarts coneixíem que l’esport no professional català s’aturava durant quinze dies per combatre aquesta segona onada de COVID19. I ara s’ha confirmat un nou ajornament de la 65a edició de la Nit de l’Esport. Un acte que ja va ser ajornat en la primera onada i que s’havia de celebrar el 13 de març.

Aquest divendres 16 d’octubre s’havia de celebrar l’acte amb totes les mesures. Un acte adaptat a la normativa d’aforament, mesures higièniques i de distàncies interpersonals. Unes mesures marcades per les autoritats sanitàries.

Es preveia una assistència de poc més de 200 persones al Teatre Monumental, amb un aforament de 780 seients. Només assistirien els premiats amb un acompanyant i el jurat, situant-se tots a una distància prudencial, a platea i amb un seient concret assignat. Altres mesures com l’ús de mascareta en tot l’acte, fins i tot en sortir a recollir el premi, el qual es posava en un faristol i en cap cas es donava la mà. Es disposava de gel, a les entrades, i a la pujada i baixada de l’escenari. Es prendrà la temperatura a l’entrada. I recomanaven evitar l’encreuament de persones. També estava prevista sense espectacles ni actuacions musicals.

Fonts de l’Ajuntament han indicat que la setmana vinent s’estudiarà les possibles opcions per poder premiar a tots els agents esportius que havia reconegut el Jurat de l’acte.