Després del canvi de concurs i de contratemps amb la gespa, aquest cap de setmana passat ja rodava la pilota al Camp Municipal d’Esports de Cirera. Una nova gespa artificial, una nova tanca i una nova graderia que podran gaudir els aficionats i jugadors de la UD Cirera

Segons informa l’ajuntament a la seva web, el Servei d’Equipaments Municipals va començar a mitjans d’agost del 2020 les obres de renovació de la gespa. Una gespa que s’havia instal·lat per primera vegada el 2009 i ja havia sobrepassat el seu període de vida útil.

L’Ajuntament també ha realitzat des de 2018 altres millores a l’equipament. Aquestes millores són la reforma dels vestidors (2018) que ha donat que s’uneixi amb una sola façana. La construcció d’una nova graderia de formigó armat (2019-2020), que ha ampliat la capacitat d’espectadors fins a 492 persones. I per últim, la substitució del tancament exterior (2020). Es va enderrocar el mur de tancament de la carretera de Cirera. Ara s’ha instal·lat una nova tanca d’enreixat metàl·lic de tres metres d’alçada que millora l’accessibilitat i l’evacuació de la instal·lació.

Ara queda pendent executar la darrera fase de treballs de millora prevista en el pla inicial. Aquesta fase consisteix en la construcció de l’aula de formació, la sala d’infermeria, els vestidors per als àrbitres, la sala tècnica i el magatzem a l’espai que ara ocupa el bar. Aquest servei de bar es traslladarà a l’entrada del camp. A prop de les grades i estarà equipat amb un nou mòdul amb lavabos públics.

Les obres, iniciades el 12 d’agost i adjudicades a l’empresa Fieldturf Poligras SA, s’han portat a terme en vuit setmanes, segons informa l’Ajuntament. El pressupost d’adjudicació ha estat de 184.989,71 € IVA inclòs.

Un calvari per la UD Cirera

Recordem que durant aquest temps d’obres els equips de la UD Cirera han traslladat els entrenaments i partits a altres camps de Mataró i comarca. Les obres que fa tres anys que van començar al camp municipal de Cirera ha fet que el club UD Cirera hagi perdut més de 50.000 euros i 120 futbolistes, segons el seu president Daniel Morillo.

La culpa ha sigut d’una licitació que ha estat mal feta, en sorgir un problema administratiu. Bea Delgado, regidora d’Esports, era conscient de la preocupació del club, i el compromís de l’Ajuntament va ser clar a la reunió del 3 de març: “estem plantejant opcions per recuperar la gespa actual i millorar-la perquè abans d’acabar la temporada ja es pugui tornar a practicar esport al camp, i durant l’estiu renovar la gespa com estava previst perquè al setembre tota l’activitat esportiva torni a la normalitat“. La competició ha començat a l’octubre i el Cirera ha pogut jugar el seu primer partit al seu camp.

Aquest és el tercer projecte de millora que l’Ajuntament duu a terme en aquesta instal·lació esportiva des de 2018 i s’han invertit a l’equipament més de 630.000 €.

El primer partit amb la nova gespa es van disputar el passat diumenge 11 d’octubre amb el duel maresmenc entre la UD Cirera i el Vilassar de Mar B, que va acabar amb un empat a un gol, amb gols de Bernat Icardo per part del Cirera i de Raul Bonilla per part de l’equip visitant.