Bankia i la Fundació Iluro han posat en valor, en un acte virtual, els 12 projectes socials amb impacte local a la comarca del Maresme que han estat seleccionats en la ‘Convocatòria d’Acció Social 2020’ posada en marxa per ambdues entitats.

 

L’acte, que s’ha celebrat d’acord amb les recomanacions sanitàries a conseqüència de la pandèmia global originada per la Covid-19, ha substituït al ja tradicional lliurament d’ajuts presencial que les dues entitats celebren tots els anys.

En la trobada han participat, a més dels representants de les dues entitats patrocinadores, representants de les entitats seleccionades.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a Catalunya ha destacat que “adaptant-nos a les circumstàncies, el fonamental és reconèixer la important labor que fan les associacions de la comarca del Maresme per a millorar la qualitat de vida de les persones més vulnerables en un context complex agreujat per la pandèmia”.

La convocatòria té com a objectiu impulsar programes per al foment de l’ocupació, l’acolliment i atenció a la dependència, projectes de rehabilitació i reinserció social, així com orientació, formació ocupacional i suport a les famílies i atenció a les seves necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, educació i salut. La dotació d’enguany ha estat de 45.000 euros, 15.000 euros més que en l’edició l’anterior.

Dels 16 projectes presentats, s’ha valorat la seva utilitat social, la qualitat i capacitat tècnica per a desenvolupar-se, la seva eficiència econòmica, la promoció de la integració i normalització social, la identificació i el nombre de beneficiaris, l’especialització i experiència de les associacions, així com la seva coordinació amb altres agents socials, i la innovació i oportunitat de les accions.

La relació dels projectes que rebran ajuts econòmics és la següent:

 • Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme (AFAM
 • Associació Espai Joäo Martí
 • Associació TEA Asperger del Maresme
 • Càritas Interparroquial de Mataró
 • Fundació Àmbit Prevenció
 • Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU
 • Fundació el Maresme
 • Fundació Friends
 • Fundació Miquel Valls
 • Fundació Salut Mental Catalunya
 • Fundació Sant Joaquim
 • Societat de Sant Vicenç de Paül