En menys d’una setmana el risc de rebrot de COVID19 s’ha situat per sobre dels 500 punts i els ingressos a l’Hospital de Mataró han augmentat més d’un 50%

Segons dades de Salut a Mataró el risc de rebrot segueix en augment i a data del 9 d’octubre es situa als 553,70 punts. Un augment de més de 300 punts respecte al període del 26 de setembre al 2 d’octubre. Un fet que posa de manifest l’augment que ha tingut d’incidència del COVID19 a Catalunya.

El PROCICAT ja va aplicar noves mesures a 15 municipis del Vallès Occidental per frenar els contagis de COVID19, ahir. Els municipis afectats per la resolució són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Matadepera; Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa i Viladecavalls.

Aquests municipis s’uneixen als de l’Àrea Metropolitana de Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, El Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. Tots aquests municipis des de la Generalitat recomanen sortir de casa només en alguns suposats extrictament necessaris, reduir la vida social i insta a les empreses a què implementin cada vegada més el teletreball. A més des de Salut han anticipat la possibilitat d’anunciar mesures més restrictives en els pròxims dies.

Dades a data 09.10.2020 del seguiment epidemiològic
Dades a data 09.10.2020 del seguiment epidemiològic

Increment el 50% en un sol dia a l’Hospital de Mataró

El més preocupant d’aquest increment és el nombre dels ingressats a l’Hospital de Mataró. Segons dades subministrades pel mateix hospital, el nombre de pacients ingressats per COVID19 ha pujat fins als 46 pacients. Segons Salut ahir hi havia 31 persones, per la qual cosa hi ha un augment de 15 pacients en un sol dia Un increment de quasi el 50%.

Pel que fa a l’UCI han entrat 3 persones més, elevant a 8 les persones ateses pel servei. Recordem que hi ha un total de 14 llits, encara que es pot ampliar si és necessari segons font de l’hospital. Per altra part, hem de lamentar dues morts en la darrera setmana. Aquest fet fa que amb tota la pandèmia hi hagi un total de 56 defuncions fins a data d’ahir.

Augment dels casos confirmats a Mataró

Pel que fa a casos confirmats de COVID19, durant la darrera setmana, s’han confirmat 269 casos a través de procés PCR. Aquest fet eleva a 2.321 casos confirmats acumulats. S’han fet 4.418 proves, amb un total de 38.714 proves durant tota la pandèmia. La mitjana d’edat en la darrera setmana ha baixat fins als 37,69 anys. Mataró segueix sent una de les ciutats a on la mitjana d’edat dels casos confirmats segueix baixant.

L’índex de Rt, velocitat de propagació de la malaltia, es troba des de mitjans de setembre per sobre de l’1%. Aquest índex fa augmentar el risc de rebrot i contagi comunitari. Actualment està a 1,75%, el que fa que el risc sigui molt alt. Recordem que la setmana passada es va practicar a centres educatius de Mataró cribratges massius, sent el primer cop que es feia a Mataró. Aquest fet podría ser una de les causes d’aquest augment.

Tendència de la taxa d’incidència dels darrers 7 dies per 100.000 h
Tendència de la taxa d’incidència dels darrers 7 dies per 100.000 h