S’han fet proves a l’alumnat i els professionals dels centres i també als familiars convivents dels alumnes. Els centres escollits han estat  l’Escola Angeleta Ferrer i l’Institut Damià Campeny.

La recollida de PCR s’ha portat a terme els dies 6 i 8 d’octubre. Concretament, el dimarts, dia 6, es van fer les proves PCR als alumnes i professionals de l’Escola Angeleta Ferrer i avui es fan als familiars convivents d’aquest primer centre. El dijous, dia 8, les proves es van fer als alumnes i professionals de Damià Campeny, així com als seus familiars.

L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Ajuntament de Mataró i les direccions dels centres educatius. Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder dur a terme la recollida de mostres.

L’objectiu d’aquesta actuació intensiva és poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles, perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió.

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estan disponibles en unes 48h, a La Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’envia un SMS als casos negatius que tinguin signat l’e-consentiment.

Qui no s’ha de fer la PCR

Queden excloses de fer-se la prova totes les persones que en els últims 3 mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.