La Direcció d’Esports de l’Ajuntament ha treballat per adaptar les instal·lacions esportives a les diferents etapes i fases de la pandèmia provocada per la Covid-19.

 

A més dels usos habituals d’aquestes instal·lacions per part de clubs, associacions i entitats esportives, amb l’inici del curs 2020-2021 alguns dels centres esportius també tenen un ús escolar sigui per esbarjo o per realitzar l’assignatura d’educació física. La normativa s’ha fet saber, s’aplica i es controla en tots els centres pel que fa, entre d’altres, a ventilació, aforaments, neteja i desinfecció.

Des del tancament de les instal·lacions el 14 de març, quan es va decretar l’Estat d’Alarma, la comunicació entre tots els agents implicats amb l’esport ha estat fluida i s’ha pogut adaptar la pràctica esportiva a cada fase i moment de la situació provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Després del confinament, les instal·lacions es van reobrir per poder portar a terme els casals d’estiu i campus que ofereixen les diferents entitats i clubs de la ciutat amb una participació de 1.200 persones amb un balanç més que positiu pel que fa a funcionament i control de la pandèmia.

L’Ajuntament de Mataró ha posat en totes les seves instal·lacions termòmetres, material de neteja i desinfecció com són gels hidroalcohòlics, eixugamans, marcatge de les entrades i sortides així com senyalització a les grades.

A més, s’han posat a disposició dels centres escolars 9 equipaments esportius per al desenvolupament de l’assignatura d’educació física i també per a esbarjo dels alumnes.

Pel que fa al públic, en un primer moment es va limitar l’accés però des del cap de setmana del 26 i 27 de setembre, es permet l’accés pels partits de categories (alevins, infantils, cadets, juvenils..) de dues persones per jugador/ra i pels equips sèniors en funció de l’aforament de cada instal·lació i sempre amb la col·laboració dels clubs i entitats que són els responsables de portar el control d’accés per disposar del traçat davant d’un possible cas d’infecció.