El diputat de Cs Jean Castel i membre de la Comissió d’Interior en el Parlament de Catalunya i la portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a l’ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, han volgut conèixer les inquietuds dels veïns davant la preocupació a la ciutat per l’increment de l’okupació il·legal.

 

Els representants de Ciutadans s’han interessat per la sensació d’inseguretat que viuen molts dels veïns del barri davant la problemàtica de les okupacions il·legals. Segons fonts del partit taronja, residents a edificis del carrer Pau Picasso han manifestat a Castel i Sancho la seva preocupació per la mala convivència i els aldarulls formats per les persones que hi resideixen de forma il·legal.

En declaracions davant dels mitjans el diputat de Cs al Parlament de Catalunya, Jean Castel, ha fet referència a les patrulles ciutadanes, explicant que “els ciutadans es veuen obligats a fer la feina que haurien de fer les administracions públiques, ja que aquestes no estan complint amb la seva feina”. Ha destacat també la importància del treball dels serveis socials per acabar amb el problema de les famílies i persones més vulnerables.

Per la seva banda, la Portaveu de Ciutadans remarca la seva preocupació perquè el govern de la ciutat no aprovi les propostes de millora presentades en els darrers mesos per part de la seva formació per lluitar contra la inseguretat i les okupacions il·legals. “Presentem acords per l’aprovació d’un Pla Municipal contra l’ocupació il·legal, demanem l’increment del nombre d’efectius policials a la ciutat, i que s’elabori, pel seu control, un cens dels habitatges okupats” ha explicat Sancho. Al mateix temps ha criticat l’immobilisme del govern socialista-podem que “sempre van a remolc dels esdeveniments”.

El Grup Parlamentari de Ciutadans al Parlament de Catalunya presentarà una Proposta de Resolució reclamant més mitjans policials per Mataró per la lluita contra l’okupació il·legal i la inseguretat, ja que segons Castel, “els enfrontaments entre veïns com efectius dels cossos de policia amb els okupants dels habitatges són una mostra de la insuficiència dels efectius policials tant de Policia local com de mossos d’esquadra”.