El grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres Mataró insisteix que és l’hora de recuperar les sessions plenàries presencials.

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, la pràctica totalitat de l’activitat política municipal s’ha desenvolupat de manera telemàtica; els regidors i regidores han compartit comissions informatives, reunions diverses i els plens municipals a través de les pantalles dels seus respectius dispositius.

El grup republicà creu que, seguint totes les mesures de seguretat, és el moment d’iniciar el retorn a la normalitat i després de 6 mesos de plens telemàtics, les sessions plenàries han de ser ja presencials. És per això que el passat 10 de setembre ja va demanar una Junta de Portaveus extraordinària per tractar el tema.

Consideren que la ciutadania ha tornat a fer vida “normal”: feina, escola, activitats esportives i culturals…, i és hora que l’Ajuntament, com a institució que ha de liderar i encapçalar el conjunt d’accions de tots els ciutadans, doni exemple i retorni també a la normalitat dels plens municipals.

El govern municipal, en canvi, vol mantenir els plens telemàtics i així ho va deixar clar a la Junta de Portaveus on es va tractar el tema. Els arguments amb què justifica la seva decisió són econòmics, tècnics i sanitaris. Però per a Francesc Teixidó, és evident que seguint les mesures dictades, no hi hauria d’haver cap problema per al seu desenvolupament.

Són molts els ajuntaments que estan realitzant plens presencials o híbrids arreu del territori i això ens fa pensar que a Mataró, a criteri del grup d’Esquerra, el veritable argument per no fer els plens de manera presencial és per manca de voluntat política i d’una situació de comoditat enfront del control que pot exercir l’oposició, atès que des d’una pantalla la interacció amb la resta del consistori es fa molt més difícil.

Al Ple celebrat ahir, el regidor Joaquim Camprubí va aprofitar una de les seves intervencions per denunciar que la realització de plens telemàtics no afavoreix la participació ciutadana, congelant l’essència de l’audiència prèvia presencial; espai on els ciutadans poden aportar les seves idees i demandes al govern municipal.

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres Mataró asseguren que seguiran exigint la realització de plens presencials, entenent que cal recuperar la normalitat de l’activitat municipal seguint totes les mesures.