L’Ajuntament de Mataró, a causa de la situació d’emergència sanitària a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19, ha organitzat de forma telemàtica els actes de celebració de la Setmana de Mobilitat Sostenible.

 

Es faran tres ponències els dies 29 de setembre i 5 i 7 d’octubre amb els títols de:

Ponència 1: La mobilitat compartida en temps post-covid

Ponència 2: Xarxa de Ciutats per la Bicicleta

Ponència 3: L’espai públic i la mobilitat en l’època post-covid

La Setmana Europea de la Mobilitat, que celebra anualment durant el mes de setembre, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions, la Setmana del 2020 vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

El programa detallat amb les ponents i els ponents es poden trobar al web municipal.