L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats organitza la segona edició d’aquestes sessions de treball col·laboratiu entre persones d’entitats de Mataró els dies 15, 16 i 17 d’octubre.

 

A través de sessions participatives, les entitats podran aprendre coneixements, compartir idees i treballar conjuntament amb visió comunitària.

A la ciutat de Mataró hi ha més de 700 entitats, encara que no totes elles tinguin la mateixa activitat. Des de la seva creació, l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats treballa per al foment de l’associacionisme des d’una perspectiva global, amb l’objectiu de dotar aquestes entitats de recursos que els hi permetin avançar en la seva gestió.

En la primera edició, celebrada el juny del 2019, una de les propostes de les entitats participants va ser poder establir una periodicitat anual per celebrar més edicions de la Jornada Fent Xarxa, amb l’objectiu de dotar de continuïtat el projecte i així consolidar sinergies o bé establir-ne de noves. Les demandes més recurrents que les entitats van formular en l’edició de l’any passat van ser: aconseguir una agenda de ciutat on es recullin tots els actes i també els organitzats per entitats, disposar d’un banc recursos materials compartit, millorar la difusió de les activitats que organitzen les entitats i tenir més eines per arribar als mitjans de comunicació. En aquesta segona edició l’objectiu és donar continuïtat a les inquietuds expressades en l’edició passada.

La novetat respecte la primera edició, és que s’han programat unes jornades de tres dies, on es tractaran diferents temàtiques. Enguany, a causa de la pandèmia ocasionada per la Covid-19 i les mesures de seguretat que aquesta comporta, s’ha dissenyat un programa que prioritza les sessions telemàtiques vers les presencials.

 

Programa Fent Xarxa 2020

SESSIÓ 1. Treball cooperatiu: Com crear i gestionar un banc de recursos compartit? 15 d’octubre de 18.30 a 20.30 h. Plataforma Zoom.

FundEsplai dinamitza aquest espai. Les entitats aprendran a dissenyar, construir i utilitzar un banc de recursos per a entitats. Es facilitaran les eines per a l’autogestió de recursos de tot tipus, materials, habilitats i coneixements, humans…

SESSIÓ 2. Conferència interactiva: Fer xarxa entre entitats. Associacionisme i treball comunitari. 16 d’octubre de 18.30 a 20 h. Plataforma Zoom.

El ponent d’aquesta sessió és Roger Buch, Responsable del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat de Catalunya. Professor de la Universitat Ramon Llull i expert en participació ciutadana, tercer sector i associacionisme.

SESSIÓ 3. Col·loqui participatiu: Trobada amb les entitats. 17 d’octubre de 10 a 12 h. Centre Cívic Pla d’en Boet. En cas de no poder-se celebrar presencialment a causa de les mesures de seguretat per la Covid-19, la sessió tindrà lloc telemàticament.

En aquest espai de posada en comú, es farà la presentació del nou web www.entitatsmataro.cat i dels recursos que hi ha disponibles. Així mateix es realitzarà una síntesi del treball realitzat en les sessions 1 i 2, i s’acabarà la jornada amb un torn obert de paraula en format col·loqui.

Al web www.entitatsmataro.cat es pot consultar el programa complet de les Jornades Fent Xarxa.

Les entitats que desitgin participar-hi poden formalitzar la seva inscripció omplint el formulari que trobaran en aquesta mateixa pàgina web. Hi poden participar totes les entitats registrades al Registre Municipals d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró.