Davant la filtració, no confirmada pel regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, a Ràdio La Veu TV, de la rebaixa dels sous dels regidors del govern per donar exemple de l’esforç necessari per fer front a la situació econòmica que travessa la ciutat, Esquerra Republicana s’ha posicionat amb un comunicat publicat al seu web.

Text íntegre del comunicat:

El Govern Municipal, format pel Partit Socialista de Mataró i En Comú Podem Mataró va anunciar ahir una nova pujada d’impostos : Un nou increment del 6% de l’IBI, que se suma a la pujada de l’any passat que ja va ser d’un 8%.

Només es podria demanar un nou esforç a una ciutadania ja exhausta per tot el que ens està caient i ens caurà a sobre, si fossin capaços de garantir que cada euro de l’Ajuntament es gasta amb la màxima eficiència en benefici del comú. I creiem que no és el cas.

A manera de contrapartida a aquesta nova puja d’impostos, l’Alcalde i el seu equip de govern (PSC i ECP) han anunciat que, per donar exemple, es rebaixaran el sou.

El Grup Municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres pensem que efectivament és donar exemple, però d’oportunisme i hipocresia i una nova mostra, una més, de la manca d’idees que el Govern Municipal insisteix en demostrar constantment.

Donar exemple seria aconseguir que la ciutat funcionés i solucionar els problemes de neteja, de seguretat, de manteniment de l’espai públic, dels semàfors, dels arbres que manquen, de la concessió de llicències d’obres i activitats, de l’atenció telefònica i presencial als ciutadans pels serveis municipals i de benestar social, de paràlisi de les reunions dels consells o de la Taula de Reconstrucció Econòmica i Social,…

Donar exemple seria ajustar les dedicacions dels regidors al contingut real de les seves carteres i reduir així un equip de 15 persones a un nombre més ajustat a la realitat, amb un estalvi econòmic realment important.

Donar exemple seria no limitar-se a parlar des de fa anys del Pla de Racionalització i en canvi, haver treballat, planificat i executat un nou pressupost més eficient, eliminant duplicitats i capítols superflus.

Donar exemple seria haver fet tota aquesta feina i no apujar altra vegada els impostos a la ciutadania.

Donar exemple seria no dir que intentaran no apujar novament els impostos en els dos propers exercicis del mandat, com si no sapiguéssim que això forma part del seu manual electoral.

Donar exemple seria que es posessin a governar, a governar bé.

Aquesta seria la millor manera de donar exemple, que molt probablement, no es produirà.

Per la seva banda, el cap del grup municipal de Junts per Mataró, Alfons Canela, ha deixat constància a twitter de la seva opinió respecte a la notícia apareguda ahir.

Canela ha escrit: “Com a ciutadà sempre he preferit un polític q treballi bé a un polític q cobri poc. Com a polític tinc una obligació de compromís i bona feina amb la ciutat, no a mercadejar amb el meu sou. I menys amb 15 regidors”