L’Estat espanyol torna a voler decidir en nom dels catalans i les catalanes. El Tribunal Suprem ha decidit tornar a inhabilitar un president de la Generalitat per haver defensat la llibertat d’expressió.

Francesc Teixidó (ERC)

Pels republicans, només el Parlament de Catalunya, per encàrrec de la ciutadania, pot decidir qui és el president de la Generalitat. Només les urnes, però no som en un estat democràtic. Existeix injustícia espanyola contra democràcia i tribunals per silenciar les urnes.

Mostren el seu rebuig a la sentència, que és un cop a la democràcia i un atac a la 1a institució del país. Es vol apartar amb total impunitat el president de la Generalitat escollit a les urnes. Aquest nou atac ens referma que la independència és l’única solució a la repressió.

Pels republicans, el que ha succeït és una peça més de la causa general contra l’independentisme que continua ampliant-se per intentar acabar amb unes idees polítiques.

Estan convençuts que mai podran inhabilitar les idees, les ànsies de justícia i llibertat d’un poble que vol decidir lliurement quin és el seu futur. I si és un escàndol democràtic apartar un president escollit democràticament, encara és més greu i temerari fer-ho enmig d’una pandèmia.

Ara més que mai, creuen que cal treballar conjuntament per fer front a l’adversari comú. I fer-ho des de la màxima empatia cap a la ciutadania i tota aquella gent que està patint una repressió ferotge i els efectes d’una pandèmia inhumana.

Conviden a la ciutadania a sortir als carrers i a les places de tots els pobles per fer sentir la veu de la llibertat contra la repressió. I demostrarem cada vegada que hi hagi urnes, que la força de l’independentisme és cada dia més gran.

Alhora, es comprometen a impulsar el debat i l’aprovació de la moció de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) mostrant el rebuig a la sentència.