En la declaració conjunta, els grups sobiranistes a l’Ajuntament de Mataró proposen al plenari el rebuig de forma rotunda i contundent a la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hble. Sr. Quim Torra, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya mitjançant els nostres vots i després d’investidures fallides.

Els proponents, asseguren que, davant una justícia espanyola que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l’Estat de Dret, el món municipal català tenim la necessitat d’unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta. Atès que, un cop més, la justícia fa política i se situa per damunt de la democràcia. 

Després dels posicionaments fets ahir mateix per les diferents formacions polítiques, Junts per Mataró i Esquerra Republicana, Moviment d’Esquerres, proposen al Ple Municipal que se sumi al MANIFEST que trobareu en aquest enllaç.

Per la seva banda, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) també ha fet arribar un manifest als ajuntaments catalans per tal que li donin suport.

El text de l’ACM veu els Ajuntaments com a institucions de referència per a la ciutadania i fonament de la democràcia, espais de llibertat i pluralisme. L’entitat municipalista diu en el seu text que les institucions polítiques, siguin quines siguin, sempre han de preservar la llibertat d’expressió.