Quan, aquesta tarda, s’ha conegut la inhabilitació del President Quim Torra per part del Tribunal Suprem, el grup municipal encapçalat per Alfons Canela ha fet públic el seu posicionament.

 

Per Junts per Mataró, avui s’ha decidit finalitzar amb el Govern legítimament i democràticament elegit pel poble de Catalunya. Només el Parlament, com a òrgan sobirà d’aquest país, sorgit democràticament, pot apartar, si ho considera i per les causes que diu a l’Estatut de Catalunya, al President de la Generalitat.

Els sobiranistes consideren que fa massa temps que dura el menysteniment al nostre país. La gent, el carrer, ha aguantat a la perfecció situacions poc comprensibles i ha demostrat una fortalesa única, un altíssim nivell de civisme i respecte a la convivència. I no obstant això, Espanya ni accepta dialogar ni mostra gens d’interès a fer-ho. Tampoc té projecte per Catalunya. Amb prou feines és capaç de dissimular les vergonyes de la monarquia i del poder judicial. Ni el Rei ni els jutges han estat elegits democràticament, però s’han erigit en els autèntics propietaris de l’Estat.

Afirmen que els fets d’avui ja no ens haurien de sorprendre després de la situació que estan patint els presos i preses polítics. Per començar, cap d’aquestes persones no hauria de ser a la presó. Per rematar-ho, no els apliquen ni el tercer grau, un dret penitenciari que tenen tots els presos. No és cap benefici ni encara menys cap concessió, però els hi és negat. És un escàndol la comparativa entre el tracte als presos polítics catalans i la resta de presos.

Per ells, avui queda palès, una vegada més, que a l’Estat espanyol, les regles del joc estan viciades, adulterades. Viciades per la intervenció d’un àrbitre que no és imparcial. Un àrbitre que no dubta ni un segon a devaluar la Generalitat de Catalunya a òrgan jeràrquicament sotmès a una Junta Electoral Central. Diran els puristes que no és així, però aquesta és la realitat.

Des de Junts per Mataró, rebutgen fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è. President de la Generalitat de Catalunya per uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió. “Així ho seguirem denunciant”, diuen. Manifesten també que: “Des de la política cal canviar les coses, no podem quedar-nos en la reivindicació. Cal que entre tots els partits cerquem una unitat real, no de boca, només aquesta serà la proposta vàlida per aturar el menysteniment i la repressió al nostre país. Perquè aquest si és un denominador comú a Catalunya”. Acaben el seu comunicat afirmant que aquesta és la seva convicció, i es mantindran ferms en el compromís amb la llibertat i la independència de Catalunya.