El pròxim 1 d’octubre l’Associació Sant Lluc per l’Art obrirà les portes de la tradicional mostra col·lectiva de tardor a la sala de la planta baixa de l’Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró.

 

L’obertura de portes es produirà a les 17:30 h, sense acte inaugural a causa de les restriccions sanitàries. L’exposició es podrà visitar fins el 8 de novembre de dimarts a dissabte de 17:30 h a 20:30 h i els diumenges i festius d’11:30 h a 13:30 h el matí i a la tarda de 18:30 h a 20:30 h.

Imatge de l’exposició

Els organitzadors mostres la seva satisfacció perquè, tot i la pandèmia, hi ha hagut una alta participació, que ha permès exposar 86 peces més les que es podran veure a l’espai “In memoriam”, dedicat aquest any als desapareguts Lluís Jubinyà i Josep Serra, que van ser socis de l’entitat.

Per altra banda, l’espai de l’artista convidat enguany serà en homenatge i record a l’escultor mataroní Josep Maria Gomis, recentment traspassat i que va formar part de la junta de l’associació.

El fet que les escoles romanguessin tancades ha dificultat el contacte amb els professors i responsables dels batxillerats artístics de la ciutat per a poder exposar obres dels alumnes d’arts plàstiques. Aquesta és una experiència que es va iniciar ara fa un any i que els responsables de la col·lectiva manifesten la seva voluntat de recuperar en la propera convocatòria.

Aquesta mostra, que sempre ha representat el tret de sortida de la temporada artística a casa nostra, significa una reafirmació de la voluntat del món artístic per a seguir donant a conèixer la seva producció malgrat les adversitats momentànies.

Com activitat complementària de la Mostra, els artistes participants que ho desitgin oferiran un recorregut per la exposició, tot comentant el procés creatiu de la seva obra als companys.

L’Associació Sant Lluc per l’Art a Mataró convida a tota la ciutadania a visitar l’exposició que, any rere any, segueix present en el programa cultural de la ciutat amb la participació de molts artistes.

Aquí hi trobaràs la relació d’artistes seleccionats per a la col·lectiva 2020