Va ser un acte organitzat pel Grup Tercer Món de Mataró en què van intervenir Jordi Planas, coordinador de l’Agenda Llatinoamericana a Catalunya i Glòria Casaldàliga, neboda del bisbe Pere Casaldàliga.

El coordinador a Catalunya de l’Agenda Llatinoamericana, Jordi Planas, a la seva intervenció va fer un reconeixement al Grup Tercer Món, per la defensa les causes de Pere Casaldàliga, entre d’altres.

Seguidament explica que l’agenda, una iniciativa de Casaldàliga i Jose Maria Vigil, ambdós claretians, compleix trenta anys. L’agenda és el fil conductor d’una campanya d’educació popular en valors humans.

Actualment, està traduïda a molts idiomes i el seu contingut es pot trobar a internet. A més, es fan vídeos i altres recursos pedagògics per ajudar a fer arribar el missatge.

El 2021 l’agenda està dedicada a la causa indígena,  la causa de gènere i la causa ecològica i aborda les reflexions vers les conseqüències de la crisi a causa de la COVID19 i que en podem aprendre.

A continuació va intervenir la senyora Glòria Casaldàliga, neboda del Bisbe Pere Casaldàliga. Les seves paraules van ser de record del seu oncle, impulsor de l’agenda llatinoamericana i que va traspassar fa pocs mesos.

Casaldàliga parla de les causes que motivaren l’acció del Bisbe Pere. També va explicar algunes anècdotes que demostren la seva personalitat. Per a la seva neboda, Pere Casaldàliga era alhora un activista social i un místic. Explica que les causes de Casaldàliga segueixen vigents i queda molta feina a fer.

L’acte va acabar amb l’actuació de Genis Mayola, guitarra i veu; Anna Salicrú, flautes; i Magda Huguet, recitatius. Que van interpretar fragments de la Cantata de la Terra sense Mal, amb text de Pere Casaldàliga i música de Genis Mayola. Per acabar es va poder escoltar la “Plegaria a un labrador”, de Victor Jara.