Dissabte passat, el PSC va fer unes declaracions en Roda de Premsa contra el Govern de la Generalitat. A la roda de premsa telemàtica, a la qual La Veu de Cerdanyola no va ser convidada, hi participà l’alcalde de Mataró al costat d’altres líders socialistes.

 

El PSC va atribuir a la Generalitat la responsabilitat de les ocupacions delictives que pateixen els barris de Barcelona i altres ciutats de l’àrea metropolitana, afirmant que s’han quedat sols. Així mateix, van anunciar que presentaran als ajuntaments declaracions institucionals per denunciar-ho.

Des de Junts per Mataró han declarat que, en lloc de promoure declaracions institucionals, cal posar-se a treballar de manera efectiva per acabar amb les ocupacions delictives.

Junts per Mataró entén que es pretén quedar bé amb tothom defensant que s’ha d’acabar amb les ocupacions, però que ells (PSC) no les criminalitzen totes. Les ocupacions, sempre segons Junts per Mataró, les criminalitza el Codi Penal, arts. 202 “violació del domicili” i art. 245 “usurpació d’immobles”.

Pel grup municipal liderat per Alfons Canela, el partit socialista i l’Alcalde David Bote, han d’abandonar la seva tebiesa i actitud habitualment justificativa i situar-se al costat dels que volen afrontar i posar fi a aquest greu problema de convivència als barris de les nostres ciutats.

Segons els sobiranistes, els canvis han de venir principalment de modificacions legislatives i de noves directives i protocols judicials i de la fiscalia, i algunes coses es comencen a moure. També el Departament d’Interior, i el seu conseller Miquel Sàmper, ha entomat aquesta problemàtica, establint els primers contactes per encarar-lo de forma completa i transversal amb tots els actors implicats, i que inclouen, naturalment, els ajuntaments.

Recorden que fa només dos anys, el Congrés dels Diputats va aprovar una reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil per protegir els petits propietaris de les màfies de l’ocupació; una reforma que va impulsar la diputada Lourdes Ciuró que buscava més agilitat processal per desocupar, i contra la qual van votar en contra PSOE i Podem/Comuns.

Per acabar, Junts per Mataró lamenta que l’alcalde Bote faci utilització d’una greu problemàtica que pateix la nostra ciutat per fer política en l’àmbit nacional. Es pregunten què se n’ha fet de les cartes enviades al Ministre Grande-Marlaska i a la Fiscal General de l’Estat. Recorden que els socialistes, juntament amb Podemos, són al Govern de l’Estat, i no sembla que facin massa cas a l’alcalde de Mataró.