Pere Anglada davant les seves obres

Ahir a la Sala d’Exposicions de la Delegació a Mataró del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona es va obrir l’exposició “LIGHTING FROM THE DARKNES” (il·luminació des de la foscor) de l’artista Pere Anglada. Exposició que es podrà veure fins a l’11 d’octubre amb el següent horari: dilluns, dimarts i dijous, de 9:00 a 13:00 h dijous, divendres i dissabtes, de 18:30 a 20:30 h i diumenges, d’11:30 a 13:30 h.

L’exposició la formen un conjunt de fotografies fetes amb trenta segons d’exposició. Durant aquest temps l’artista amb diferents llanternes (pinzells de llum) va dibuixant els traços de diferents colors.

Anglada ens explica que fa més de quaranta anys que està estudiant la llum. Enginyers de Telecomunicacions de formació, professionalment treballa la llum i la imatge. Il·luminador de teatre i director de fotografia de cinema, la mostra ens ensenya un dels seus vessants artístics.

Amb paraules de l’autor, “amb trenta segons de foscor el que surt és el subconscient”. Posa com a exemple una sèrie en la qual surten reflectits els llums de neó de la ciutat de Nova York, ciutat on va viure durant un temps.

Preguntat de com va començar a treballar la llum per arribar a obtenir el resultat que ara podem veure a l’exposició organitzada per l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró, Anglada que va sorgir d’un “viatge a les tenebres”. Després de la mort de la seva primera esposa, va necessitar poder sortir de la foscor interior que aquest fet li va provocar. Fins arribar als resultats que trobem a la Sala del Col·legi d’Aparelladors ha estat anys experimentant amb la llum.

L’artista recomana als visitants de l’exposició que obrin la ment a la percepció i no es tanquin els sentits. De la mateixa manera que ho ha fet ell per arribar fins aquí.