Pels republicans, el que ha de fer el govern municipal és, des del respecte i el seguiment exhaustiu de totes les normes sanitàries, contribuir a recuperar una nova quotidianitat.

 

ERC diu que entén la necessitat, a vegades, de fer restriccions per problemàtiques municipals concretes, però això no pot servir com a argument per fer una prohibició preventiva generalitzada a tota la ciutat.

Per aquest grup municipal, no és admissible que el govern municipal utilitzi la Covid-19 com un argument que serveixi per restringir, per congelar, per sumir en la més absoluta paràlisi tota l’activitat municipal i ciutadana, que complint totes les mesures de seguretat, cal que es vagi normalitzant. A la pràctica: ni fer ni deixar fer. Com a exemples posen: l’aturada de l’activitat cultural municipal, la limitació d’actes públics a la ciutat, les restriccions als parcs infantils o les limitacions dels horaris de terrasses i alguns establiments comercials, …

El govern municipal ha de ser qui impulsi i doni exemple a la ciutadania i a les entitats per anar recuperant l’activitat habitual i demostrar així que conviure amb la Covid-19 és possible. Cal doncs ser proactiu per revitalitzar la ciutat, evidentment seguint sempre les mesures sanitàries que marca la Generalitat de Catalunya.

Pel grup municipal d’ERC, partint de la base que caldrà conviure durant un temps indeterminat amb aquesta nova situació, l’objectiu és clar: “aprendre a conviure amb la Covid-19 recuperant la personalitat que dóna vida a Mataró”.