Al matí s’ha fet la tradicional ofrena floral al monòlit a Rafael de Casanova i, davant l’Ajuntament, la denúncia  de la repressió de l’estat organitzada per Òmnium. A la tarda, més de cinc-centes persones han respost a la crida feta per l’Assemblea Nacional Catalana.

Ofrena floral

Minuts abans de les onze del matí, la delegació d’Òmnium al Maresme ha fet l’ofrena floral a Rafael de Casanova. Per motius de seguretat a causa de la Covid-19, l’ofrena s’ha fet sense parlaments i amb una petita representació de les més de 35 entitats i associacions mataronines que s’han adherit al manifest.                              

Seguidament, en un lloc proper el president d’Òmnium al Maresme, Carles Estapé, envoltat pels representants de les entitats: Roser Trilla Prujà (Club d’Opinió Jaume Llavina), Quim Fernàndez (Mataró Cultural), Juliana Bacardit (MEM) i Carles Villar (Agrupació Cientifico-excursionista) ha llegit el manifest amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. El qual ha estat enregistrat per poder-ne fer difusió a les xarxes socials, atès que l’acte es feia sense públic.

Acte de denúncia

Al voltant de l’una del migdia i davant de l’Ajuntament, ha tingut lloc l’acte d’Òmnium Maresme a Mataró per denunciar i posar nom a la repressió. La seu territorial d’Òmnium Cultural al Maresme ha desplegat 30 cadires amb els noms de les persones de la comarca represaliades i per reivindicar l’amnistia, el dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió.

                                                

Concentració

Amb  participació de persones de Mataró i de les poblacions del seu entorn, l’Assemblea Nacional Catalana convocava davant tres punts on hi ha edificis amb serveis de l’Estat: l’Agència Tributària, l’Estació de Renfe i Oficina Seguretat Social. La concentració s’ha fet respectant la distància i totes les altres mesures sanitàries que requereix la situació a causa de la COVID-19.

L’acte, que formava part dels que l’ANC ha convocat a diferents poblacions del país, s’ha fet sota l’eslògan: “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”. Hi ha intervingut la representant de l’organització juvenil La Forja, Marta Vihé; el representant de la Intersindical, Marc Sallàs; la representant de l’Associació de Municipis per la Independència i alcaldessa d’Argentona, Gina Sabadell; el president d’Òmnium Cultural del Maresme, Carles Estapé i la coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana a Mataró, Elsa Pastor; que ha estat l’encarregada de tancar l’acte.

                                                        

Els parlaments, que s’han fet des de davant de la seu de l’Agència Tributària a l’edifici del Rengle, han estat retransmesos en directe per Ràdio la Veu de Cerdanyola. Entre els tres punts, s’hi han aplegat més de cinc-centes persones.

Tots els actes han transcorregut sense incidents i respectant totes les mesures sanitàries.