L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats i el Punt del Voluntariat estrenen pàgina web. Amb el domini www.entitatsmataro.cat s’ofereix un nou espai al servei de les entitats sense ànim de lucre de la ciutat on hi trobaran tots els recursos que l’Agència posa a la seva disposició

Com a novetat, el Directori d’Entitats s’ha renovat, amb un mapa interactiu que permet ubicar les entitats en el territori i accedir a les seves dades de contacte. El Directori, organitzat per àmbits i subàmits classificatoris de consulta, permet una cerca més optimitzada de les entitats de la ciutat.

A entitatsmataro.cat s’ha habilitat l’Agenda de les entitats, on elles mateixes podran publicar els esdeveniments que organitzin, ja siguin, tallers, conferències, exposicions, festivals, etc. Una de les demandes recurrents que havien formulat les entitats en els diferents espais participatius que s’havien realitzat, era la necessitat de disposar d’una agenda potent i activa amb les seves pròpies activitats. Així doncs es dona resposta a aquesta petició.

En aquesta línia, una de les demandes efectuades pel teixit associatiu era la de millorar en la difusió de les seves activitats. Una de les propostes que es poden trobar al nou web és l’espai de col·laboració amb Mataró Audiovisual, a través del qual les entitats poden sol·licitar mitjançant un formulari la seva inquietud de participar als programes de Mataró Audiovisual, ja siguin a la televisió o a la ràdio. Des de l’Agència se’ls assessora perquè puguin tenir presència en els mitjans de comunicació públics de la ciutat i se’ls fa acompanyament perquè puguin participar-hi donant a conèixer la seva entitat i exposant els esdeveniments que organitzen.

A la nova pàgina web es mantenen les seccions de recursos a les entitats, on poden trobar informació sobre l’edició de cartells, la cessió d’espais, com crear una entitat, com modificar-ne les dades de registre, un llistat dels principals tràmits que poden necessitar, etc. Així mateix, s’ha incorporat un apartat referent a la dinamització territorial, on s’expliquen els espais participatius de què disposa el teixit associatiu al territori, fent especial esment a la Taula d’Entitats de Cerdanyola, amb un pes històric a la ciutat, i a la recuperada Taula d’Entitats de Rocafonda, El Palau, Escorxador, que està impulsant novament el treball comunitari.

La formació gratuïta per a les entitats sense ànim de lucre és una de les potes fonamentals de l’Agència, oferint cursos i tallers gratuïts per millorar en el dia a dia de les entitats. Com a novetat i arran del confinament, s’ofereix també formació online, a banda de la presencial. Aquest trimestre s’han programat els següents cursos: Eines comunicatives per a la difusió de la nostra entitat, Com introduir la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere a les nostres entitats, Taller de com comunicar-nos amb l’Ajuntament a través dels tràmits que es poden realitzar, Com crear reunions en línia a l’entitat?, Elaboració del projectes: disseny, continguts i redacció, Creació de continguts audiovisuals. El catàleg de cursos s’elabora tenint en compte les necessitats detectades i les tendències del moment, on cada cop més la tecnologia acaba sent el mitjà a través del qual les entitats es comuniquen amb l’administració, entre elles i els seus membres.

El Punt del Voluntariat manté l’espai específic amb les crides de voluntariat actuals i inclou seccions especials de Voluntariat pel COVID19, que ha tingut un paper fonamental en l’ajuda a les persones més vulnerables durant la pandèmia. Es pot visionar també el vídeo de reconeixement a totes les persones voluntàries que han posat tots els seus esforços perquè ningú quedés desatès a causa del confinament.

A través de  l’apartat Preguntes Freqüents, les persones usuàries podran trobar les respostes als seus interrogants referents al teixit associatiu, als tràmits amb l’administració, als consells participatius i al voluntariat, entre d’altres qüestions.

Trobareu tots aquests continguts al nou Portal d’Entitats www.entitatsmataro.cat