Avui s’ha conegut que el Tribunal Suprem ni tan sols ha admès a tràmit el recurs de cassació interposat per l’empresari mataroní que pretenia instal·lar dos macroprostibuls al polígon de les Hortes del Camí Ral. La resolució, que és ferma, representa el final d’un litigi que va començar fa més de deu anys.

Va ser quan, l’ara diputat del PSC, Alícia Romero era regidora de llicències que es va atorgar, primer una llicència d’obres per una nau industrial i, posteriorment, una altra per la qual el promotor sempre havia defensat que podia construir un prostíbul amb més de 55 habitacions.

Darrerament, l’empresari havia afirmat que iniciava les obres, però el fet mai es va produir.

Tot va començar quan, el 14 de febrer de 2010, l’ACN publica que a Mataró s’ha autoritzat la instal·lació d’un macroprostíbul. El juny de 2009, l’ajuntament havia obert el procés per autoritzar dos bordells a la zona de Les Hortes del Camí Ral i concedeix la llicència el dia 8 de gener de 2010 a l’empresa Colomer Ribot SL.

Pocs dies després i davant la reacció ciutadana, l’Alcalde Joan Antoni Baron resolt per decret suspendre l’atorgament de les llicències ambientals i municipals d’activitats vinculades, en tot o en part, amb l’exercici de la prostitució.

El mateix mes, és el grup municipal de CiU, amb Joan Mora al capdavant, llavors a l’oposició, el primer a portar el tema al Ple Municipal i organitzar actes públics al respecte.

Diferents vocalies de dones de la ciutat es coordinen per tirar endavant una campanya en contra de la construcció dels prostíbuls i neix una plataforma ciutadana sota el lema NO ALS PROSTÍBULS.

Després venen deu anys de modificacions urbanístiques recursos i sentències. Primer amb l’alcalde Joan Mora i a continuació amb l’alcalde Bote, que fins i tot ha de fer un comunicat aclarint que hi està frontalment en contra quan apareix un familiar que té relació amb el promotor.

Amb la no admissió a tràmit del Tribunal Suprem del recurs contra la sentència emesa pel TSJC arriba el punt final a aquest desgraciat serial que han viscut els ciutadans de Mataró.