Malgrat moltes incerteses, ja podem afirmar que el proper 14 de setembre les nostres escoles obriran les seves portes. Després de més de sis mesos de conviure amb la pandèmia, els preparatius per a tornar a l’escola ja estaran enllestits.

Avui, encara hi ha molta gent que es pregunta, Per què han de tornar els nostres fills i filles als centres educatius ? Ens poden garantir que sigui una tornada segura per a tots?

Es cert que podem viure aquesta situació amb angoixa, ja que hem estat molts mesos convivim amb els nostres fills, més que mai.

Ara es tracta de tornar en la mesura que sigui possible a una nova situació, on hem de ser forts i ajudar. No ens mostrem nerviosos i amoïnats, hem de viure aquesta situació amb la màxima naturalitat i transmetre satisfacció i alegria als nostres fill i filles perquè ells també la sentin.

La meva opinió és que en primer lloc tots els adults, pare i mares, i, àvies i àvies hem de donar exemple amb el nostre comportament i mantenir al màxim les mesures de seguretat. En segon lloc tenir la màxima confiança amb el professorat i els seus equips directius. Les mesures de tornada segura estan garantides, mestres i professors de tots els nivells hi estan treballant i tant ells com nosaltres som els primers interessats per a que tot surti bé.

Més que mai la tornada a l’escola la vivim tots.

Estic convençut que tot el professorat té moltes ganes de retrobar-se amb els seus alumnes i les famílies. Ells ofereixen amb el seu esforç el benestar i els aprenentatges que es varen tallar.

Els nostres fills i filles necessiten estar a prop dels seus companys per aprendre, jugar i compartir de nou emocions i sensacions, l’escola és un espai molt important dins aquest món que els envolta.

I nosaltres, els pares i les mares, necessitem tornar a tenir aquest vincle de contacte amb l’escola, hem d’explicar com han passat aquests dies de confinament, transmetre tota la informació als seus mestres amb la finalitat una bona acollida i millor convivència.

Albert Geronès