En un comunicat, que signa el portaveu del grup municipal, Alfons Canela, anuncien que cessen voluntàriament dels seus càrrecs orgànics al PDeCAT, alhora que, ambdós, han demanat la tramitació de la seva baixa com a associats al partit de Bonvehí.

Segons Canela, en última instància, la decisió de donar-se de baixa del PDeCAT ha vingut determinada per la demanda interposada pel Partit Demòcrata Junts per Catalunya en la qüestió de l’ús de les sigles. “És una absoluta incoherència parlar de negociacions per integrar-se en una marca comuna i alhora portar l’interlocutor davant els tribunals”.

Els problemes venen de lluny

Segons el portaveu de Junts a l’Ajuntament de Mataró, referint-se a l’incompliment dels estatuts i a la participació interna, els problemes venen de lluny. Els membres de la Comissió Delegada nomenats pel Consell Nacional, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig, encarregats de negociar amb altres actors polítics van fer una proposta d’encaix i la Direcció Nacional la va desestimar, vulnerant d’aquesta manera els Estatus del Partit. Per altra banda, el passat mes de juliol s’havia d’haver convocat una Assemblea General i tampoc es va fer.

Situació del PDeCAT a Mataró

Pel que fa a la responsabilitat de president local que ostentava des del Congrés fundacional del PDeCAT, Canela assegura que l’executiva ha dimitit en bloc i l’agrupació local queda en mans de la Direcció Nacional, que haurà de prendre una decisió, probablement nomenant una gestora.

Per altra banda, el fins ahir president local del Partit, tot i no haver convocat una assemblea per comunicar la decisió, assegura haver parlat amb molts associats, els quals li haurien manifestat el seu suport, així com la voluntat d’integrar-se a Junts per Catalunya.

L’espai convergent

Alfons Canela opina que els personalismes han passat per sobre del que hauria de ser. S’hauria d’haver posat per davant el talent, els ideals i el país, sota el denominador comú d’esdevenir un país lliure. I es mostra segur que la integració a Junts portaran una solució a aquesta situació.

Pel que fa als problemes de corrupció de què està acusada l’antiga Convergència i també, per subrogació, el PDeCat, afirma que el nou partit liderat per Carles Puigdemont representa fer foc nou.

El comunicat acaba assegurant que els regidors refermen el seu compromís amb la Ciutat, a través del projecte de Junts per Mataró, així com la seva integració com a militants a l’espai polític de Junts per Catalunya amb el lideratge del President Puigdemont, del qual participaran activament en la seva construcció en els àmbits nacional i local.