La interlocutòria s’acull a la modificació legislativa decretada per la Generalitat el 4 d’agost en què s’estableix la competència dels ajuntaments per adoptar aquest tipus de mesures quan es consideri que hi ha risc per a la salut pública. L’Hospital està augmentant la capacitat d’atenció a pacients amb insuficiència respiratòria per Covid o d’altres patologies

El Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona ha ratificat aquest dimecres, 26 d’agost, el decret de l’Ajuntament de Mataró que imposa mesures d’aïllament i quarantena respecte de set persones per evitar possible propagació de la COVID19.

El passat 18 d’agost, l’Ajuntament va tenir coneixement d’un cas positiu per COVID19 a la ciutat que no estaria respectant les mesures d’aïllament, així com tampoc no estarien en quarantena ni s’haurien realitzat les proves PCR la resta de convivents, contactes directes de la persona que havia donat positiu. A través dels serveis municipals de Benestar Social, Salut Pública, Mediació Intercultural i Policia Local es va oferir ajuda perquè aquestes altres 6 persones (3 adults, 2 menors i 1 nadó) es realitzessin les proves PCR i complissin amb l’aïllament de 14 dies necessari per evitar la propagació de la COVID19. Davant l’evidència que no es realitzarien el test per detectar possibles contagis ni tampoc complirien el confinament imposat, i entenent que es podria tractar d’un cas que podia suposar un risc per a la salut pública, aquest dilluns 24 d’agost l’Ajuntament va notificar el cas al jutjat, que ha avalat les mesures cautelars decretades pel consistori.

La interlocutòria emesa pel Jutjat Contenciós número 16 de Barcelona s’acull al Decret llei 30/2020, de 4 d’agost, en què la Generalitat estableix que els ajuntaments també tenen competència per adoptar aquest tipus de mesures cautelars en els casos en què hi hagi risc per a la salut individual o col·lectiva o s’observi l’incompliment greu o molt greu de les mesures adoptades per fer front a la situació de crisi sanitària provocada per la COVID19.

L’Hospital de Mataró amplia la UCI amb vuit llits addicionals

Segons informa el Capgròs, l’Hospital de Mataró està ampliant la seva Unitat de Cures Intensives (UCI), amb un total de vuit llits addicionals per a malalts crítics. Amb aquesta ampliació es vol augmentar la capacitat d’atenció a pacients amb insuficiència respiratòria per COVID19 o d’altres patologies. El Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l’Hospital, vol donar la versatilitat necessària al nou dispositiu, que podrà acollir diversos processos crítics d’etiologia variable.

L’obra, que es preveu que estigui finalitzada a finals de setembre, comporta la sectorització de la zona amb porta lliscant automàtica, habilitar un control d’infermeria independent, i la creació d’una zona de treball amb central de monitorització, una zona de descans i una zona d’emmagatzematge de materials.

Cada llit, especial per a malalt crític, disposarà de presses dobles d’oxigen, aire medicinal i buit, i una nova monitorització d’última generació. Es preveu també la modificació del sistema de climatització que permeti adequar el sistema diferencial de pressió de les habitacions respecte del passadís a les necessitats assistencials, amb climatitzadors independents.

Segons expliquen des de l’Hospital, aquest creixement respon a una de les lliçons de la COVID19: disposar d’estructures polivalents i flexibles per fer front a l’increment sobtat d’ingressos, per Covid o per altres malalties.