El centre hospitalari ha de reprogramar 150.000 visites a causa de l’aturada generada per la COVID19

Segons informa El Periódico, des del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) expliquen que, durant els pròxims mesos, l’Hospital de Mataró ha de reprogramar més de 150.000 visites a causa de l’aturada que va acompanyar a les setmanes més agudes de la pandèmia de la COVID19. A fi d’agilitar tot aquest procés, al temps estalviar el consum de paper, el centre hospitalari implantarà la citació per SMS progressivament a partir de mitjans de setembre.

La setmana passada ja es va iniciar una prova pilot per a citar a través del mòbil les persones que han de fer una anàlisi de sang. Això comporta enviar uns 600 missatges cada dia, una acció que fins ara es feia mitjançant trucada telefònica (si la cita tenia lloc en menys de 15 dies) o enviant una carta per correu ordinari.

Davant la magnitud del volum de visites a reorganitzar, s’ha optat per incorporar noves vies de comunicació amb els usuaris, més ràpides i eficients“, expliquen des del CSdM.

A més de facilitar la gestió de la reprogramació, l’ús de SMS “és més eficaç com a recordatori i també comporta una reducció en el nombre de persones que no es presenten a les visites“, asseveren des del Consorci.