Els Mossos detenen els tres presumptes autors dels robatoris i una quarta persona que revenia els objecte sostrets. Malgrat les detencions,  els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions. Destrossaven portes o finestres i fins i tot escalaven per les façanes per a entrar en domicilis i robar diners en efectiu, joies i dispositius electrònics

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris en habitatges molt actiu al Maresme Nord. El passat 17 de juliol es van detenir dos homes, de 25 i 24 anys i una dona de 20, de nacionalitat xilena i hondurenya i veïns de Tordera, com a autors de diversos robatoris a la zona. La investigació es va iniciar a mitjans del mes de juny quan els investigadors van saber de l’existència d’un grup criminal establert Tordera, amb una gran mobilitat i que es dedicava a cometre robatoris amb força a domicilis a la zona. S’ha detingut una quarta persona, que revenia els objectes sostrets.

El seu modus operandi era sempre el mateix: es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicle, prenien moltes mesures d’autoprotecció quan es traslladaven per assegurar-se que cap patrulla els estigués seguint. Tenien mobilitat territorial tot i que preferentment cometien els robatoris en localitats del nord del Maresme. Acostumaven a actuar a plena llum del dia, preferiblement a migdia, en zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que els pisos estiguin buits, ja que moltes persones són a la feina. Un cop triaven l’immoble on volien robar, s’asseguraven que l’habitatge estigués buit, buscaven una porta o finestra que disposés de poques mesures de seguretat i les forçaven amb tornavisos o palanques i fins i tot practicaven l’escalament.

Els lladres buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre, com ara dispositius electrònics. Quan havien fet el robatori, marxaven del lloc de forma discreta.

El 17 de juliol, els investigadors van organitzar un dispositiu que va permetre la detenció d’aquestes tres persones mentre circulaven amb el seu vehicle per Arenys de Mar. Hores més tard els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll autoritzada pel Jutjat d’Instrucció 6 de la mateixa localitat, al domicili que els detinguts tenien a Tordera.

Els agents van intervenir objectes que havien estat sostrets en altres robatoris, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. També es van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

D’altra banda, i fruit de la investigació, es va detenir una quarta persona per un delicte de receptació. El detingut és un home de 23 anys de nacionalitat espanyola i veí de Tordera, que oferia objectes sostrets provinents d’aquests robatoris, a través d’un conegut portal de venda d’objectes de segona mà. Aquest va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials i resta l’espera de ser citat per autoritat judicial.

Els altres tres detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar el 19 de juliol i es va decretar l’ingrés a presó pels dos homes i llibertat amb càrrecs per la dona. Malgrat les detencions,  els Mossos mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions.