Enviat a redacció és següent comunicat d’esquerra republicana de Mataró:

LES SANTES US VOLEN A CASA!

Enguany no tindrem la festa major que tots voldríem. L’excepcionalitat que vivim ens ha portat a no poder gaudir de Les Santes 2020 que, com cada any, esperàvem amb més ganes que mai.

Entenem que per responsabilitat no es pugui celebrar la festa de la manera que tots estimem i voldríem viure.

No obstant, esperàvem que l’Ajuntament de la nostra ciutat (d’alguna manera o altra) fes possible que, aquests dies, tots tinguéssim present la nostra festa major i no ha estat així. La programació de Les Santes d’enguany és menys que simbòlica.

Però Les Santes, per sort, superen els governs i sobretot aquells qui les voldrien empetitides i irrisòries.

Estem segurs que els mataronins i mataronines, sempre respectant les mesures sanitàries, trobaran alguna manera de clamar “Glòria a Les Santes”, tot brindant per un millor any amb una copa de Juliana i amb “El bequetero” o la Missa de Mossèn Blanch de fons.

Que sonin ben fort les campanes de la Barram i els coets de les Matinades, anem a visitar les nostres estimades figures, i tinguem més present que mai tot allò que ens fa estar orgullosos de ser mataronins i tenir la millor festa major de totes.

I a més, i ja comença a fer massa anys que ho repetim, hem de recordar que Les Santes d’enguany tampoc serien una festa major normal.

No hi pot haver normalitat quan persones de pau són a la presó o lluny de casa per la seva manera de pensar i per obeir el mandat democràtic de tot un poble.

També en la situació actual de pandèmia, cal denunciar que l’estat espanyol té presos polítics i exiliats, i que la seva set de venjança (tal com ens demostren dia rere dia) sembla insaciable.

Des de Mataró, us volem lliures! Les Santes us volen a casa!