S’obre la convocatòria de la 20 a edició dels premis Creatic a l’emprenedoria, amb importants novetats en els guardons. S’hi introdueixen dues noves categories: el premi a la millor iniciativa liderada per dones i el premi al millor projecte amb impacte social

El TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró han obert la 20a convocatòria dels Premis Creatic (www.tecnocampus.cat/premis-creatic), dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Respecte a l’edició anterior, s’hi han introduït dues noves categories de premis. A més del Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, es volen reconèixer la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros cadascun. Els premiats també gaudiran d’altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: es podran allotjar, amb una bonificació del 50% el primer any, a la incubadora del parc empresarial TecnoCampus, actualment seu de més de 110  empreses.

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 9 d’octubre de 2020. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del Tecnocampus i altres entitats col·laboradores, seleccionaran 12 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Minoryx Therapeutics i BStartup-Banc Sabadell (categoria gold); Web Manager Service i Palobiofarma (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els premis Creatic, es lliuraran al la tardor, en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d’entre els que plantegen els estudiants del Tecnocampus. També es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els premis són una iniciativa del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, hi col·laboren la Diputació de Barcelona, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el d’Empresa i Coneixement de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), el Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dóna`t un impuls,  la Cambra de Comerç de Barcelona.