Ahir per la tarda es va fer entrega de la Distinció Òmnium Mataró 2020 a Càritas Interparroquial Mataró en la seu d’Òmnium amb totes les mesures higièniques i de seguretat i a porta tancada

El passat dimecres 22 de juliol Òmnium Maresme va fer entregar de la Distinció Òmnium Mataró 2020 a Càritas Interparroquial de Mataró com a reconeixement a la seva llarga trajectòria dedicada a combatre la pobresa, l’exclusió social i la discriminació.

De manera excepcional i a causa de les mesures de prevenció per reduir els contagis de la COVID19, l’acte es va celebrar a porta tancada a la seu de l’entitat al carrer Argentona i es va emetre per les xarxes socials d’Òmnium Maresme, on es pot recuperar. Només els mitjans de comunicació, un molt reduït membres d’Omnium i Càritas van assistir, junt amb l’alcalde David Bote.

Ràdio La Veu va tenir l’honor, i molt agraït, de ser el mitjà escollit per poder fer la transmissió de l’entrega, que es va emetre pel canal de YouTube de l’entitat, que podeu veure a continuació.

En els parlament, Carles Estapé, president d’Òmnium Maresme, va voler destacar l’arrelament de Càritas a la ciutat i agrair especialment ”la tasca de totes les persones que impulsen les accions de Càritas amb un compromís individual i col·lecti a escala local per accelerar canvis globals”.

L’acte va comptar amb la participació de la periodista i col·laboradora de Càritas Laura Cera que, a través del seu testimoni personal, va il·lustrar la importància de la tasca de l’entitat, una tasca que molts associen amb fer arribar roba i aliments a les persones que ho necessiten però que Cera va remarcar que està molt vinculada també amb la cultura i l’educació, com a pilars fonamentals de la seva activitat. “Sovint diem que Mataró és una ciutat molt solidària. La millor prova, més enllà de grans actes i esdeveniments, és la gran carca de voluntaris i voluntàries que hi ha a casa nostra”, va concloure la periodista.

Joan Radó, director de Càritas va recollir la Distinció Òmnium Mataró 2020. Un reconeixement que va volem compartir amb tot el teixit associatiu de la ciutat que treballa pel benestar de les persones, com el menjador Sant Joaquim, la Creu Roja o la PACC Mataró. Radó també va voler agrair especialment “‘l’esforç de tots els ciutadans que, durant aquests mesos difícils, han trobat el temps i les ganes per col·laborar amb Càritas”.