Durant la trobada, a la qual hi van participar representants dels cossos policials, el jutge degà de Mataró i el fiscal en cap del partit judicial de Mataró-Arenys, es van posar en comú aspectes sobre com abordar les ocupacions que generen problemes de convivència 

Més d’una cinquantena de persones van participar dimecres, 8 de juliol, a la sessió de treball celebrada a l’edifici de Via Pública per debatre sobre com evitar o resoldre ocupacions conflictives. Els ponents de la sessió van ser l’intendent major en cap de la Policia Local, Mateo Sánchez; el jutge degà de Mataró, Pablo Izquierdo; i el fiscal en cap de Mataró-Arenys, Luís García.

Els assistents, entre els quals hi havia 42 representants dels diferents cossos policials (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional) i també personal tècnic de l’Ajuntament, van posar en comú aspectes legals i operatius de com fer front a ocupacions d’habitatges i altres immobles.

Protocol de l’Ajuntament de Mataró per resoldre ocupacions conflictives

L’Ajuntament de Mataró disposa d’un protocol per abordar les ocupacions que generen problemes de convivència i que contempla actuacions en tres línies: continuar amb les tasques de mediació i suport a propietaris i comunitats de veïns, informant també les companyies subministradores per evitar fraus; procedir al desallotjament sempre que l’estat dels immobles comporti risc per a les persones; i abordar la problemàtica des de l’àmbit de l’acció comunitària.

La Policia Local ha frustrat 24 ocupacions d’immobles i locals a la ciutat entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2020. L’any passat, el cos va evitar o resoldre 39 ocupacions i, el 2018, 44.