Aquesta setmana, l’alcalde de Mataró ha remodelat el seu govern. Un govern que quan es va constituir, ara fa un any, ja va ser criticat per tenir 15 membres a dedicació exclusiva, amb pujada de sou inclosa.

Si es fa a causa de la crisi de la COVID19, la remodelació arriba tard, i si la provoca la necessitat de recuperació econòmica, serà inútil. Bote ha perdut l’oportunitat de recuperar la credibilitat.

Quan es va saber que es faria una remodelació, tothom va pensar que era per ser coherent amb les mesures de restricció, alhora que potenciar la recuperació econòmica de la ciutat. Però no ha estat així.

Mataró segueix amb regidors, especialment un, sense cap contingut real. La càrrega de feina i responsabilitat entre els regidors està absolutament desequilibrada. El soci petit hi és i poca cosa més. I ara hi hem de sumar la manca de dignitat d’una regidora que no li han dit cantant, però si xiulant, que és un zero a l’esquerra.

És la primera vegada que a Cultura hi tenim: regidor, regidora adjunta i assessor. Tres persones per fer la feina d’una, per no parlar de quan el titular de cultura tenia una o dues responsabilitats més, com el mateix Remigio Herrero, que ens va deixar fa pocs dies.

En resum, anuncien als quatre vents la necessitat de modificar el pressupost per dedicar diners a perseguir la recuperació econòmica i ajudar els que pitjor ho tenen, però segueixen amb un govern de 15 i assessors que són comissaris polítics. Per no parlar dels canvis que ja van fer en l’organigrama, augmentant la part de direcció a costa d’afeblir el cos tècnic.

Tot plegat indignant. Sí, indignant, perquè tota aquesta incapacitat i baix nivell es paga amb diners públics.

Mentrestant, l’oposició es mostra tímida. Una noteta repetint-nos el que ja ha explicat el govern, amb poca anàlisi crítica i cap alternativa

Quim Fernàndez