Dos joves han donat positiu mentre Salut intenta localitzar a la resta dels participants, després que fa uns dies unes 60 persones van participar en una festa multitudinària a la platja de Palomares de Vilassar de Mar

Segons publica La Vanguardia, metges de l’ambulatori de Vilassar de Dalt (Maresme) van efectuar ahir proves PCR a una desena de joves amb símptomes de febre i diarrea després d’haver participat fa uns dies en una festa multitudinària a la platja de Palomares de Vilassar de Mar. De les primeres cinc proves realitzades dues han donat positiu. La resta dels assistents a l’esdeveniment s’està rastrejant la seva localització per a ser confinats i poder realitzar les proves.

El cas zero és un jove de Vilassar de Dalt que va acudir ahir al Centre d’Assistència Primària amb símptomes de COVID19. Després de les proves va donar positiu pel qual Salut va iniciar tots els protocols de rastreig per a localitzar a la resta de participants en la festa i detectar els seus passos posteriors a la celebració, especialment per a conèixer si tenen contacte amb persones vulnerables, amb cardiopaties o afectacions respiratòries.

Posteriorment una desena de joves també van mostrar símptomes de febre i diarrea després d’haver participat fa uns dies en la festa a la platja de Palomares de Vilassar de Mar a la qual haurien assistit unes 60 persones fa uns deu dies. No es tracta d’adolescents, sinó adults de 24 a 26 anys de Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Alella i El Masnou.

Segons fonts pròximes a l’Àrea Bàsica de Salut de Vilassar de Dalt-Cabrils, els joves van manifestar que havien participat en la festa. Ahir el cas va sorgir en el Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal durant una reunió amb la Gerència de Salut. De moment s’han localitzat a 23 persones de les 40 que hi han trucat i que van assistir a la festa.

Els metges de Vilassar de Dalt han traslladat la informació als responsables del servei d’epidemiologia del departament de Salut i han aconsellat als joves que romanguin en quarantena a l’espera d’obtenir els resultats de les PCR a tots els que han pogut ser localitzats.

Fonts del Departament de Salut han confirmat que no tots els joves presenten símptomes i estan fent les proves PCR per a determinar quants són positius i també estan fent el seguiment i contactant amb tot el grup que va participar en la festa. Encara així tots els assistents hauran de quedar confinats durant catorze dies.