Obre els ulls i somriu, canviaràs el món” és títol de la nova cançó “Jo sóc com tu” que cada any La Fundació El Maresme utilitza com a eix central de la festa solidària Dissantes. Enguany la cançó es ballarà simultàniament als vuit escenaris de la ciutat on se celebrarà el “Mataró s’enlaira” la tarda del 26 de juliol

Aquest any no es podran celebrar les Dissantes en el seu format habitual, però el projecte d’en Santi no s’atura i prendrà diferents formes i sobretot busca la participació i participació de la gent.

El fil conductor serà la cançó “Obre els ulls i somriu, canviaràs el món”, que vol ser una nova mirada cap al món davant l’Estat d’Alarma per la COVID19. Com recorden els membres de la Fundació El Maresme, organitzadors de les Dissantes, “totes i tots hem pres consciència de la fragilitat i del valor que tenen les petites grans coses quotidianes, d’allò que és veritablement important, dels aprenentatges i de les lliçons de vida assolides. Tot gràcies als vincles i a la força col·lectiva i a la voluntat de continuar fent front a les noves realitats a través del somriure i d’una mirada realista però positiva”. La cançó compta enguany amb una col·laboració de luxe amb la participació d’artistes que han participat en altres edicions de les Dissantes i que es faran públics ben aviat.

A part de la interpretació de la flashmob durant la tarda del 26 de juliol, es farà l’acció virtual “Obre els ulls i somriu, canviaràs el món”, que consisteix en la creació d’un mapa virtual on tothom que vulgui podrà penjar el seu vídeo ballant la corografia des de casa, i quedarà enllaçat en un mapa google de consulta pública a través del web https://www.fundaciomaresme.cat/josoccomtu/.

També podran ballar la flashmob de manera virtual totes aquelles persones que no puguin entrar als vuit escenaris del “Mataró s’enlaira” o que en aquell moment sigui a casa seva o no sigui a Mataró. Es podrà accedir a sessions de videoconferència per ballar la flashmob simultàniament amb La Fundació El Maresme i aquestes sessions s’enregistraran per tal de fer el muntatge del vídeo final de la flashmob 2020, juntament amb les imatges dels diferents escenaris.

Avui es publicarà la coreografia que una vegada més ha comptat amb la col·laboració de la companyia mataronina Dans in Vitro. D’aquesta manera tothom podrà començar a aprendre’s aquesta coreografia trencadora i alhora més accessible i inclusiva que mai.

Una altra de les novetats d’enguany és la creació de la botiga solidària online. Amb la compra dels productes solidaris de la Fundació el Maresme es col·labora en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual en el seu procés vital de creixement, adaptació i inclusió social en un context econòmic delicat com l’actual, un col·lectiu molt vulnerable davant la COVID19.