Mataró posa en valor el front marítim amb les platges, les activitats nàutiques, el comerç i la gastronomia per convertir-se en una destinació preferent del turisme interior, en una campanya d’estiu enfocada a captar turisme familiar  de proximitat

Mataró comença la temporada d’estiu posant en valor el front marítim. Aquest any, degut a la situació derivada de la crisi sanitària, la campanya d’estiu està adreçada sobretot a captar el turisme familiar de proximitat posant en valor els principals atractius mediterranis de la ciutat: el front marítim, les platges, els esports nàutics, el comerç i la restauració, i el patrimoni.

Tota l’oferta turística, gastronòmica, comercial i d’oci de la ciutat està disponible al web visitmataro.cat en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès. Aquesta informació també es difon a través dels perfils de VisitMataró a Facebook, Twitter i Instagram.

Platges segures

Les platges de Mataró compten aquesta temporada de bany amb socorristes i un equip de 30 informadors que recorden als usuaris la importància de gaudir de les platges amb responsabilitat, mantenint la distància social i complint totes les mesures de seguretat. Durant els caps de setmana, a més, els informadors compten el nombre de persones que entren a les platges i passen aquestes dades mitjançant telèfons mòbils a una aplicació informàtica que permet fer el seguiment de l’aforament els caps de setmana des del web www.visitmataro.cat.

Pel que fa al bany adaptat per a persones amb problemes de mobilitat, a partir d’avui i fins al 13 de setembre s’ofereix un servei de cessió i posterior desinfecció de les cadires amfíbies per a qui necessiti utilitzar-les, concertant-ne l’ús prèviament per telèfon (93 741 02 25) o des de la pèrgola de 27 m²  instal·lada a la platja del Varador.

A les platges del Varador i del Callao hi oneja la bandera informativa de la Q de qualitat turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).

Activitats nàutiques

Les empreses i entitats nàutiques de la ciutat ja han reiniciat també la seva activitat al Port de Mataró i al front marítim. Hi ha propostes nàutiques per a tots els públics, com la vela, les motos aquàtiques, el pàdel surf, el windsurf, la pesca, el submarinisme o el lloguer d’embarcacions, entre d’altres.

Tota l’oferta d’activitats, vídeos i promocions per a aquest estiu es pot consultar a l’apartat del web www.visitmataro.cat dedicat a les activitats nàutiques.

La platja del Varador compta amb un carril d’entrada i sortida d’embarcacions lleugeres com caiacs o pàdel surf situat davant del Centre Natació Mataró.

Oficina de Turisme

L’Oficina de Turisme, situada a la planta baixa de l’Ajuntament (La Riera, 48), ha tornat a obrir portes per atendre les consultes i demandes dels visitants de la ciutat garantint totes les mesures d’higiene i seguretat. Els horaris d’obertura són:

  • De dimarts a dissabte: de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 19 h.
  • Diumenges: de 9.30 a 13.30 h.

Aquest estiu no estarà operatiu el punt d’informació turística que s’havia habilitat al Centre Cívic Cabot i Barba atès que anava dirigit principalment a rebre el turisme estranger, i aquest any les previsions apunten que els visitants seran del mercat interior.

Rutes i visites guiades

Pel que fa a les rutes i visites guiades per conèixer el patrimoni de la ciutat, ja s’han reprès garantint totes les mesures de seguretat. Les propostes que s’ofereixen per a aquest estiu són: El Modernisme a Mataró; Salve Iluro, ciutat romana; Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial; Torre Llauder; la Ruta del mar; la ruta Miquel Biada i Un passeig per la història.

Per participar a les rutes culturals serà obligatori l’ús de mascareta.

Pel que fa als equipaments culturals municipals, l’aforament màxim permès és de 15 persones al Museu de Mataró (Ca l’Arenas, Can Marfà-Gènere de Punt i Can Serra); de 10 persones a la Nau Gaudí i de 25 a Torre Llauder. Per participar a les activitats, cal inscripció prèvia.

La casa Coll i Regàs, propietat de la Fundació Iluro, també ha reprès la seva activitat. Per participar-hi també cal inscripció prèvia.